Jymy-Jussit upotti Ankkurit superissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Miesten superpesis: Alajärven Ankkurit – Seinäjoen Jymy-Jussit 1-2s (1-4,8-2, 0-1)

Kitrolla pelattu Alajärven Ankkureiden ja Seinäjoen Jymy-Jussien kauden ensimmäinen kohtaaminen miesten superpesiksessä oli luonteeltaan kaksijakoinen Jymy-Jussien hallitessa suvereenisti ottelun ensimmäistä ja Ankkureiden toista jaksoa.

MAINOS

Supervuoroon venyneen ottelun ratkaisujuoksusta vastasi Jymy-Jussien Jukka-Pekka Vainionpää ( 8/12 ) kolmosjatkeen kumurallaan.

Neljä juoksua kuudesta kotiutuspaikastaan lyöneen jokeritykki Vainionpään ohella Jymy-Jussien voiton takuumieheksi nousivat kunnarin ja yhden tavallisen juoksun ottelun ensimmäisellä jaksolla lyönyt Tero Tyynelä sekä hyvin ykköskärkenä kentällemenoissaan onnistunut ja kaksi juoksua tuonut Tuomas Raunio (8/9).

Ankkureista muiden yläpuolelle kohosivat kunnarin ja kolme tavallista juoksua toisella jaksolla kakkospesän päältä iskenyt ja kertaalleen kentän kiertänyt etenijäjokeri Rami Mäkinen ( 11/11 ) sekä viisi juoksua kahdeksasta kotiutuspaikastaan lyönyt kotiuttajajokeri Sami Mikkolanaho.

Etenijäpuolella kunnostautuivat kahdesti kentän kiertäneet Viljo Sillanpää, Sasu Iivarinen sekä joukkueen toisena etenijäjokerina pelannut Niko J Korhonen.

Jymy-Jussit sai lentävän lähdön otteluun siirtymällä ensimmäisen jakson ensimmäisen vuoron alussa Jukka-Pekka Vainionpään kolmospuolen kumuralla ja Tero Tyynelän kaksi juoksua tuottaneella kakkospuolen puhkaisulla 3-0 johtoon.

Jymy-Jussien salama-alku hyydytti Ankkureiden sisäpeliä niin että isäntien ottelun ensimmäinen kolmostilanne nähtiin vasta jakson kolmannen vuoron lopussa. Juoksujen makuun Ankkurit pääsi vasta neljännen tasoittavallaan Sami Mikkolanahon lyönnillä.

Toisella jaksolla sisältä aloittanut Ankkurit siirtyi kuskin paikalle Sami Mikkolanahon avatessa juoksuhanat lyömällä Jymy-Jussien haparoivan polttolinjan avustuksella Ankkurit 2-0 johtoon.

Heti perään Rami Mäkinen puhkaisi kakkospesän päältä jakson lopullisen ratkaisun, jonka jälkeen jakson loppupuoli sujui supervuoroa odotellessa.

Jymy-Jussit aloitti supervuoron sisältä ja sai rakennettua ajolähdön jokeritykilleen Jukka-Pekka Vainionpäälle, jonka kolmosjatkeelle uponneella kumuralla Juuso Myllyniemi toi ottelun voittojuoksun.

Ankkureiden tasoittavalla Sami Mikkolanaho sai purettavakseen ajolähdön, mutta kotiutusyritys kilpistyi Jymy-Jussien polttolinjaan.

Ankkureiden pelinjohtaja Matti Iivarinen näki tappiosta huolimatta omiensa esityksessä hyvääkin.

– Hyvinkäältä tullessa oli synkeä olo, mutta nyt tappiosta huolimatta tuntuu siltä että pelasimme kohtuullisen hyvän ottelun. Varsinkin sisäpelimme on nytkähtänyt eteenpäin ja siihen on tullut sellaisia rakenteita joita olen kaipaillut, kiteytti Iivarinen.

MAINOS
Edellinen artikkeliJPK-05-03 kesälomille
Seuraava artikkeliSuomi 100 vuotta teematapahtumat käynnistyvät Lehtimäellä!