Ruoka-Kahvio Turunen tarjoaa nyt myös keitto- ja salaattilounaat

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvi sai toukokuun alussa uuden yrittäjän, kun tutun Hännisen Ruoka-Kahvion nimi ja yrittäjä vaihtuivat. Uutena yrittäjänä aloitti tuolloin Raija Turunen, ja samalla yrityksen nimeksi tuli Ruoka-Kahvio Turunen.

Raija on kotoisin Siikajoelta, mutta asunut Alajärvellä jo vuoden 2000 alusta lukien. Raijalla on taustanaan keittiöalan koulutus esimiestehtäviä myöten ja Alajärvelle tultuaan hän etsikin alan töitä, teki juhlia ja oli välillä sijaisena eri koulujen keittiöillä.

MAINOS

Vakipaikkaa ei kuitenkaan auennut ja kymmenisen vuotta sitten Raija ryhtyi perhepäivähoitajaksi. – Taustalla minulla kuitenkin oli aina mielessä halu tehdä tätä oman alani työtä, halusin siis keittiöön, Raija nauraa.

Mieleen nousi mahdollisuus yrittäjyydestä ja siihen saumaan tuli tieto, että Ruoka-Kahvio etsi uutta yrittäjää. Palaset osuivat kohdalleen ja päätös tarttua haasteeseen syntyi helposti.

Raija kertoo, että yksi yrittäjäksi ryhtymistä tukenut seikka oli se, että ravintolan muu henkilökunta jatkoi työssä edelleen vanhoina työntekijöinä. Raijan lisäksi työtä tekee kaksi täysiaikaista ja yksi puolipäiväinen työntekijä. Lisäksi Raijan anoppi auttelee leipomishommissa.

– Tutun henkilökunnan voimin pyrimme tekemään yhtä hyvää ruokaa kuin ennenkin. Käytössä on hyväksi koetut reseptit sekä jotain uutta! Vanhasta asiakkaiden tuntemasta laadusta haluamme pitää kiinni, Raija lupaa.

Päivittäin ravintolassa paitsi laitetaan ruokaa mittavalle asiakasmäärälle, myös leivotaan itse vaaleat leivät.

Muutos onkin tapahtunut kivuttomasti ja asiat hoituvat niin asiakaspalvelussa kuin keittiössäkin. Pienessä työtiimissä jokainen on tärkeä ja esimerkiksi tiskaajan rooli on sellainen jota ei aina huomata, mutta hänellä on ensiarvoinen merkitys kaiken sujumiselle.

Uutena palveluna lounasasiakkaille on tuotu mahdollisuus myös keitto- ja salaattilounaisiin. Lisäksi päivittäin on tarjolla myös kasvisvaihtoehto.

Lounas on tarjolla Ruoka-Kahvio Turusessa arkisin kello 10.30-14 ja paikka on avoinna kello 9-15. ravintolaa on mahdollisuus vuokrata tarjoiluineen käyttöön myös ilta-aikaan, esimerkiksi kokouksille. Myös tuoretta pullaa voi ostaa tilauksesta.

Avajaiskahvit omistajanvaihdoksen myötä juodaan vasta kesäkuulla, kun ravintolan julkisivu on uudistettu suunnitellusti.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSuomi 100 vuotta teematapahtumat käynnistyvät Lehtimäellä!
Seuraava artikkeliHelatorstaina juhlitaan Kristuksen taivaaseenastumista