13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Ankkurit taipui kotiutuskisassa

Miesten superpesis: Kankaanpään Maila – Alajärven Ankkurit 2-1k (2-3,2-0,0-0,4-3)

Alajärven Ankkurit kärsi miesten superpesiksessä jo toisen perättäisen jatkovuorotappion Kankaanpään Mailan ottaessa Ankkureiden kustannuksella kauden ensimmäisen kotivoittonsa kotiutuskisan jälkeen.

MAINOS

Toiselle kierrokselle venyneen kotiutuskisan ratkaisujuoksusta vastasi Sami Joukainen kotiuttamalla kierteisellä ykkösrajanäpillään Joni Rytkösen.

Ankkureilla oli ottelun molemmilla jaksoilla vaikeuksia kolmostilanteiden rakentamisessa. Sinikeltaiset saivatkin koko ottelun aikana vain kuusi kolmostilannetta isäntien kolmeatoista vastaan.

Ankkureiden parhaimmistoon kohosivat ottelussa taktisilla väärillään Kankaanpään etenjöistä neljä kärpästä napannut ja muutenkin hyviä otteita lautasen äärellä esittänyt Ville Väliaho, ensimmäisen jakson voittojuoksun lyönyt Sasu Iivarinen ja ottelun molemmat kotiutuspaikkansa hyödyntänyt Sami Mikkolanaho.

Sisältä ottelun aloittanut Kankaanpää sai otteluun unelma-alun Ankkureiden takakentän haparoidessa kaksi kertaa peräkkäin kenttään juoksun arvoisesti Jukka Lankisen saman lyöntivuoron aikana lyömät kumurat.

Ankkurit kavensi tasoittavallaan Sami Mikkolanahon lyönnillä. Mikkolanaho vastasi myös tasoitusjuoksusta, jonka jälkeen Ankkureiden jaksovoiton varmistaneen juoksun löi Sasu Iivarinen välilyönnillään.

Toisella jaksolla Ankkureiden sisäpeli oli pahasti tukossa joukkueen saadessa kärkensä kolmoselle saakka vain kahdesti jakson aikana. Jakson molemmista juoksuista vastasi Kankaanpään Sami Joukainen merkkaamattomalla 3-saumavedolla sekä näpillä kakkosrajaan.

Kun supervuorossa ei juoksuja nähty siirtyi ottelun lopullinen ratkaisu kotiutuslyöntikisaan.

Siinä lyönnit aloittanut Kankaanpää onnistui juoksunteossa kolmesti, mutta Ankkurit tuli tasoittavallaan tasoihin Aki Oravan ja Juha Katajiston lyönneillä yhden juoksun tullessa vapaataipaleella.

Ankkureiden pelinjohtaja Matti Iivarinen oli taiston tauottua pettynyt omiensa esitykseen.

– Ei saatu voitetun ensimmäisen jakson jälkeen toisella jaksolla mitään aikaan. Kotiutuskisassa noustiin hienosti kolmen juoksun tappioasemasta, mutta se ei riittänyt voittoon saakka. Lyöntipeliin on jatkossa saatava lisää rohkeutta, mietti Iivarinen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät