Varamiehinen Veto puristi rutiinivoiton Imatrasta

Mainos[adrotate banner="3"]

Miesten Superpesis: Vimpelin Veto – Imatran Palloveikot 2-0 (5-1,11-6)

Ykköskärkensä pelaajista Teemu Isoketoa, Sami Haapakoskea ja Matias Rinta-ahoa lepuuttanut Vimpelin Veto otti Imatran Palloveikoilta täyden pistepotin rutiinilla pysyen samalla runkosarjassa voittojen tiellä.

MAINOS

Vedon Mikko Kanala pelasi ottelussa kauden ensimmäisen superpesisottelunsa ja vasta 17-vuotias Elmeri Anttila teki superpesisdebyyttinsä korvaten jokeriksi vedetyn Mikko Haukkalan kakkoskopparin tontilla.

Ottelun kolmostilanteet 29-18 vieneen Vedon voiton takuumiehiksi kohosivat kuusi juoksua yhdeksästä kotiutuspaikastaan lyönyt Henri Puputti ( 8/13 ) sekä viisi juoksua kuudesta kotiutusyrityksestään iskenyt joukkueen kotiuttajajokeri Janne Mäkelä ( 8/11 ).

Heidän lisäkseen Vedon avainpelaajistoon nousi toisen jakson kunnarin ja kaksi tavallista juoksua tuoneella kakkospuolen läpilyönnillään lopullisesti ratkaissut ja viisi juoksua tuonut Mikko Kanala (11/13 ).

Hyvä peli-ilta oli myös ensimmäiset kunnarinsa superpesiksessä iskeneillä Olli Heikkalalla ja Janne Heimosella. Kärkietenijän roolissa esiintynyt Heikkala onnistui kentällemenoissaan hyvin kiertäen kentän neljä kertaa.

Vieraista erottuivat edukseen sataprosenttisesti jokerina kentällemenoissaan onnistunut Lauri Kaartokallio ( 8/8 ) ja kolme juoksua lyönyt jokerikotiuttaja Lauri Rönkkö ( 4/6 ).

Ensimmäisen jakson sisältä aloittanut Imatra pääsi Vedon ulkopelihaparointien avulla tekemään ottelun avausjuoksun. Veto siirtyi tasoittavallaan kuitenkin kuskin paikalle ja vei jakson nimiinsä Henri Puputin kolmella ja Janne Mäkelän kahdella lyödyllä juoksulla.

Toisen jakson alussa Veto karkasi Olli Heikkalan ja Janne Mäkelän 0-tilanteessa iskemillä kunnareilla sekä Henri Puputin ja Janne Mäkelän kotiutuksilla turvallisen tuntuiseen 4-0 johtoasemaan.

Sisäpeliään parantanut Imatra nousi kuitenkin toisen tasoittavallaan kahden juoksun päähän Ville Liukun ja Lauri Rönkön kotiutuksilla.

Henri Puputin ja Janne Mäkelän lyötyä Vedon kolmannen aloittavalla 6-2 johtoon näytti ottelu lopullisesti ratkenneelta. Imatra nousi kuitenkin tasoittavallaan juoksun päähän Lauri Rönkon, Jari Komulaisen ja Tommi Päivisen lyönneillä.

Toisen jakson ratkaisijaksi nousi neljännen alussa Vedon Mikko Kanala puhkaisemalla kakkosluukusta pallon Savonjokeen kunnarin ja kahden juoksun arvoisesti ja samalla lukemiksi 9-5.

Henri Puputti ja Janne Mäkelä kaunistelivat vielä numeroiksi 11-5 ennen Imatran viimeistä sisävuoroa, jossa jakson päätösnumerot iski Ville Liukku.
Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta tyytymätön omiensa ulkopeliin.

– Ulkopelissä tehtiin liikaa virheitä, joiden avulla kaveri sai aivan liikaa kolmostilanteita, moitti Kivimäki

MAINOS
Edellinen artikkeliKannonkosken ja Kyyjärven valtuutetut ja yrittäjät yksimielisiä yhteistyöstä
Seuraava artikkeliCapriccio ensemble vie 100-vuotiaan Suomen juhlaviestiä