Kannonkosken ja Kyyjärven valtuutetut ja yrittäjät yksimielisiä yhteistyöstä

Mainos[adrotate banner="3"]

Kannonkosken ja Kyyjärven 28 valtuutettua ja neljä yrittäjien edustajaa kokoontuivat keskiviikkona 17.5. Piispalaan ideoimaan, voisiko kahden pienen kunnan elinkeinoasioiden yhdistämisessä olla järkeä ja miten tätä yhteistyötä lähdettäisiin viemään eteenpäin.

Seminaariin osallistujat pohtivat illan aikana kahdeksassa pienryhmässä mm. teemoja ”mitä halutaan yhdessä saavuttaa” ja ”mitkä ovat konkreettiset kuntatason ja yritystason yhteistyömahdollisuudet”.

MAINOS

Pienryhmät esittivät, että yritysyhteistyö etenisi kolmiportaisesti: Ensin kahden kunnan yritykset tutustuvat toisiinsa – mahdollisesti toimialoittain. Toisessa vaiheessa Kannonkosken kunnan yritysten tuotteita ja palveluita tehdään tunnetuksi Kyyjärvellä asuville ja päinvastoin. Kolmannessa vaiheessa lähdetään markkinoimaan yrityksiä ja niiden tuotteita ja palveluita yhdessä oman alueen ulkopuolelle.

Toinen esiin nostettu asia oli kuntien erilainen elinkeinorakenne: Kyyjärvellä on tarjolla teollisuuden työpaikkoja – etupäässä miehille – ja Kannonkoskella on enemmän palvelutuotantoa eli työpaikkamahdollisuuksia naisille.

Kahden kunnan markkinointi yhdessä tuleville paluumuuttajille tai uudisasukkaille nähtiin mahdollisuutena koko perheen työllistymisen näkökulmasta.

Illan päätteeksi sovittiin yhteisen elinkeinostrategiatyöryhmän kokoonpanosta ja järjestäytymisaikataulusta. Työryhmään tulee molemmista kunnista kolme valtuutettua, kaksi yrittäjien edustajaa ja kunnanjohtaja sekä kuntien yhteinen elinkeinokoordinaattori.

Tämä työryhmä aloittaa työskentelynsä ennen juhannusta ja se lähtee jatkojalostamaan valtuutettujen ja yrittäjien illan aikana esittämiä ajatuksia. Työryhmän kokoonpano ei ole kiveen hakattu, vaan kokoonpanoa voidaan tarvittaessa muuttaa.

Valtuutetut ja yrittäjät lähtivät Piispalsta kotia kohti tyytyväisinä ja toivoivat samanlaista tapaamista myös syksylle. Syksyn aikana toteutetaan myös näiden kahden kunnan yrittäjille ja luottamushenkilöille suunnattu opintomatka Ruotsiin, johon Kyyjärven kunta on hakenut ja saanut hankerahaa Viisarilta.

MAINOS
Edellinen artikkeliHOISKOn tehtaan avoimet ovet veti väkeä
Seuraava artikkeliVaramiehinen Veto puristi rutiinivoiton Imatrasta