-7.3 C
lauantai 20.4.2024

Veto kaatoi Kossun

Miesten superpesis: Vimpelin Veto- Koskenkorvan Urheilijat 2-0 ( 2-0,7-6 )

Vimpelin Vedon superpesismiehet palasivat tiistaina Saarikentällä takaisin voittokantaan täydet kolme pistettä tuottaneella voitollaan paikallisvastustaja Koskenkorvan Urheilijoista.

Ottelun kolmostilanteet 16-11 vieneen Vedon voiton takuumiehiksi nousivat kolme juoksua neljästä kotiutuspaikastaan lyönyt joukkueen kotiuttajajokeri Janne Mäkelä sekä erinomaisia otteita ulkopelissä esittänyt Severi Lassila. Heidän lisäkseen etenijäpuolella kunnostautuivat kahdesti kentän kiertäneet Olli Heikkala ja Arttu Ruuska.

Koskenkorvan ykkönen oli toisen jakson lopussa kunnarin ja kahden tavallisen juoksun arvoisesti Vedon kakkosrajan puhkaissut Antti Kuusisto.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla kotiutusyritykset jäivät vähiin. Vedon jakson kuudesta kotiutusyrityksestä jaksovoittoon tarvittavat juoksut iskivät Janne Heimonen ja Janne Mäkelä.

Veto sai lentävän lähdön ottelun toiselle jaksolle. Kossun ulkokentän lahjoitettua kaksi juoksua harhaheitolla teki Veto kolme juoksua lisää Janne Mäkelän ja kaksi juoksua lyöneen jokeri Perttu Ruuskan toimesta.

Janne Mäkelän ja Matias Rinta-ahon lyötyä toisen vuoron alussa tilanteeksi jo 7-0 luultiin ottelun saaneen ratkaisunsa.

Juho Toivolan ja Juuso Keski-Koukkarin lyötyä Koskenorvan avausjuoksut kolmannen tasoittavalla iski Antti Kuusisto neljännen tasoittavalla Vedon siepparin Matias Rinta-ahon räpylän kautta pallon jokeen kolme juoksun arvoisesti nostaen vieraat kahden juoksun päähän, jonka jälkeen Antti Pukkinen toi kotiutuksellaan vieraat jo juoksun päähän.

Koskenkorva pääsi yrittämään tämän jälkeen vielä tasoitusjuoksua, mutta Tuomas Tuohisaaren lyönti kilpistyi Vedon tiiviiseen ulkokenttään.

Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki oli tyytyväinen täyteen pistepottiin.

– Hieno nousu joukkueelta heikon Kouvola-pelin jälkeen. Erityisesti ulkopelimme oli Antti Kuusiston läpilyöntiä lukuunottamatta tiivistä ja sisällä kärkikaksikko Jere Saukko-Olli Heikkala pelasi hyvän ottelun, kehui Kivimäki.

Vedon kokoonpanosta olivat poissa Teemu Isoketo ja Sami Haapakoski.

– Kummatkaan eivät olleet pelikunnossa. Toivottavasti ensi perjantaina saamme molemmat takaisin pelaavaan kokoonpanoomme. Mitään riskejä ei kuitenkaan asiassa oteta, kertoi Kivimäki.