25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Yllättävä lahjoitus intervalliosastolle

Nyt vanhus voi katsoa lempiohjelmansa rauhassa omassa huoneessa Järvi-Pohjanmaan intervalliosastolla Vimpelissä.

Japon toimitusjohtaja Toni Harjula ja vaimonsa Heli Harjula löysivät kolmessa päivässä televisioille lahjoittajat. Kuvassa heidän kanssaan Elina Kataja Vimpelin Osuuspankista, Tuija Pokela Vimpelin apteekista ja Susanna Shemeikka intervalliosastolta.

Joukko yrityksiä Alajärveltä, Lehtimäeltä ja Vimpelistä lahjoitti jokaiseen huoneeseen televisiot.
Tähän asti osastolla on ollut kaksi televisiota yleisissä tiloissa, missä ruokaillaan, seurustellaan ja istuskellaan lukemassa lehtiä. Huonokuuloiset tuskin ovat voineet siellä keskittyä tv:n katseluun.

MAINOS

Kaikki lähti siitä, että potilashuoneesta toiseen siirrelty tv sanoi työsopimuksensa irti. Hoitaja Tuula Santala vihjasi erään asiakkaan tyttärelle, Heli Harjulalle, että jospa Alajärven Teknisiltä saisi käytetyn tv:n tilalle – Helin aviomies Toni Harjula on nimittäin Japon toimitusjohtaja.

Heli ja Toni panivat heti tuulemaan. Asia oli heille tärkeä, koska heillä on todella myönteiset kokemukset Helin äidin saamasta hoidosta intervalliosastolla.

– Me lähdimme siitä, että yritetään saada uudet tv:t kaikkiin huoneisiin. Ja jos niitä ei saada, niin päädytään sitten yhteen vanhaan. Lähetimme sähköpostia yrityksille Alajärvellä, Lehtimäellä ja Vimpelissä, koska intervallin asiakkaat ovat näistä kunnista. Kolmessa päivässä saimme lahjoittajat 13 televisiolle, Heli Harjula kertoo iloisena.

Lahjoittajia ovat Alajärven Puhelinosuuskunta/JAPO, Vimpelin Voima Oy, Järviseudun Peruna Oy (2 kpl), Alajärven Sähkö Oy, Oma SP Alajärvi (2 kpl), Vimpelin apteekki, SSHT-Lattiat Oy, Alajärven Osuuspankki, Lehtimäen Osuuspankki, Vimpelin Osuuspankki, Tekniset JAPO / JAPO Palvelut Oy.

Hoitajat olivat todella vaikuttuneita

Japon toimitusjohtaja Toni Harjula toteaa, että televisioiden tarve osastolla oli kova.

– Täällä on monentasoisia asiakkaita, eivät kaikki pysty liikkumaan huoneestaan yleisiin tiloihin. Ja jotkut viihtyvät enemmän huoneessaan. Eikä enää tarvitse riidellä yleisten tilojen televisioiden kaukosäätimistä, Harjula hymyilee.

Uudet tv:t ovat 32-tuumaisia Luxoreita. Lisäksi lahjoitukseen kuuluvat tv-telineet.

– Luxor on meillä yleisin merkki, joten otin yhteyttä maahantuojaan ja kerroin että tv:t menevät hyväntekeväisyyteen. Ostohinta saatiin heti kohdilleen.

Palveluvastaavan sijainen Susanna Shemeikka välitti perusturvan johdon ja intervalliosaston kiitokset yrityksille.
– Kun kuulimme tästä, olimme hetken aikaa hiljaa. Olimme todella vaikuttuneita, Shemeikka kuvailee.
Hoitaja Indira Lehtimäki uskoo, että moni tykkää katsella tv:tä ennen nukkumaanmenoa omassa sängyssä.

– Jokaisella on lempiohjelmansa, esimerkiksi joku sarja tai urheilulaji, jota haluaa katsoa, Lehtimäki toteaa.

Enää ei tarvita talkkaria kiinnittämään ja irrottamaan asiakkaan omaa tai talon tv:tä, jolle kysyntää riitti hajoamiseen asti.

Intervallipaikat on tarkoitettu lyhytaikaista laitoshoitoa esimerkiksi omaishoitajan loman vuoksi tarvitseville kotona asuville vanhuksille sekä äkillisen toimintakyvyn heikkenemisen vuoksi lyhytaikaista laitoshoitoa tarvitseville.

Anne Savela

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät