-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Leirikeskus Iisakissa upeat puitteet

Alajärven helluntaiseurakunnan leirikeskus Iisakissa vietettiin avointen ovien päivää viime sunnuntaina.

Iisakki sijaitsee kauniissa maisemissa Iiruujärven rannalla. Leirikeskus tarjoaa komeat puitteet sekä leirien että perhe- ja yritystapahtumien järjestämiseen.

MAINOS

Näyttävä uusi päärakennus on kokonaispinta-alaltaan 300 neliötä. Merkittävää on, että se on toteutettu talkoovoimin. Vilho Saukko tietää kertoa, että talkootunteja on kertynyt 6500.

Aktiivisia talkoolaisia on ollut 5-6 henkilöä, ja mukana on ollut satunnaisesti myös muita töihin osallistuneita. Operaatio on ollut iso, mutta Saukon mukaan talkoisiin on ollut mukava tulla, kun tekeminen on sujunut hyvässä hengessä.

Alajärveläinen Leo Luoma on suunnitellut ja piirtänyt rakennuksen. Luoma toteaa, että projekti on mennyt hyvin, ja tekeminen sujui, vaikka aikaa kuluikin.

Heinäkuussa tulee kolme vuotta siitä, kun maanrakennustyöt aloitettiin rakennuspaikalla. Rakennuksen kokoa rajoitti jäljellä ollut rakennusoikeus, ja suunnitelmat oli tehtävä sen mukaisesti.

Luoma sanoo suunnittelussa olleen tärkeintä, että aiemmin ulkona ja teltoissa järjestetty ruokailu saadaan jatkossa hoidettua sään suojassa. Näyttävän näköisille ulkoverannoille mahtuu kerralla 70 ruokailijaa.
Tuija Mattila kertoo, että aiemmin saunarakennus palveli leirikeittiönä, puuhellalla laitettiin ruokaa ja saunatiloissa pestiin astioita. Nyt saatiin käyttöön nykyaikaiset keittiötilat.

Tärkeää oli myös saada ruokailu- ja kokoustilat sisälle, ja nyt rakennuksessa palveleekin iso 90 hengen sali. Käytössä on myös sisävessat. Päärakennuksen sisätilat ovat valoisat ja viihtyisät sekä huoneet tilavia ja avaria. Joitain pihatöitä lukuun ottamatta tilat ovat muutoin täysin valmiit.

Päärakennukseen saatiin paljon rakennus- ja sisustustavaraa lahjoituksina sekä yksityishenkilöiltä että yrityksiltä. Kalusteita on hankittu myös kahvitustuotoilla sekä ostettu joitain käytettyinä. Alajärven kaupungilta saadulla yleisavustuksella saatiin yläkerran makuuhuoneet sisustettua.

Seurakunta haluaakin kiittää niitä lukuisia yrityksiä ja yksityisiä henkilöitä, jotka ovat tukeneet leirikeskuksen valmistumista työpanosten ja tavaralahjoitusten kautta.

Seurakunta vuokraa tiloja perhe- ja yritystapahtumiin. Seurakunnalla ei ole omaa keittäjää, joten tapahtumiin voi itse hankkia keittiöväen tai pitopalvelun hoitamaan tarjoilut. Tarjoiluastiat on saatavissa leirikeskuksesta.

Seurakunta järjestää leirejä, ja tämän kesän ensimmäiset leiriläiset saapuvat Iisakkiin heinäkuun alussa. Tapahtumien järjestämiseen löytyy tälle kesälle vielä vapaita aikoja.

Päärakennuksen lisäksi leirikeskuksesta löytyy saunarakennus, aitta ja mökki, joissa kaikissa on majoitustiloja. Järven rannalta löytyy myös nuotiopaikka, huvimaja ja grillikatos. Piha-alue on suuri ja se sopii monenlaiseen tekemiseen ja leikkimiseen. Ranta on lapsiystävällinen, ja vesi on kirkasta ja puhdasta.

Avoimien ovien päivässä oli vilkasta ja useat olivat kiinnostuneet näkemään mitä kaikkea leirikeskus tarjoaa.

Jaana Koivukoski

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät