3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Ankkurit antautui sarjajumbolle

Miesten superpesis: Alajärven Ankkurit – Oulun Lippo 0-2 ( 1-5,3-7 )

Edellisessä ottelussaan Pattijoella voittokantaan palannut Ankkureiden superpesismiehistö hävisi kauden tähän asti heikoimmalla peliesityksellään sarjajumbo Oulun Lipolle. Kauden avausvoittonsa ottanut Lippo hallitsi hyvissä olosuhteissa pelatun ottelun molempia jaksoja vieden ottelun kolmostilanteet nimiinsä selvin 10-20 lukemin.

MAINOS

Lipon avainpelaajiksi kohosivat viisi juoksua iskenyt ja kovilla tehoilla etenijöitä eteenpäin saatellut Marko Pelkonen (13/14) sekä neljästi kotiutuksissaan onnistunut joukkueen lukkari Matti Korhonen (5/8). Hyvää taustatukea heille antoivat joukkueen ykköskärjessä tilanteiden rakentelussa onnistuneet Ville-Pekka Jokinen (6/9) ja Antti Korhonen (7/11).

Ankkureista muiden yläpuolelle nousivat ykköstilanteiden purussa onnistunut ja kertaalleen kentän kiertänyt Rami Mäkinen (5/6) sekä kakkostilanteet sataprosenttisesti purkanut Aki Orava (4/6).
Heidän lisäkseen mailan varressa kunnostautui toisella jaksolla kakkosrajasta kaksi juoksua puhkaissut Sasu Iivarinen.
Ottelun ensimmäinen jakso sujui alusta loppuun vieraiden hallinnassa Ankkureiden saadessa jakson ainoan kolmostilanteensä vasta viimeisessä sisävuorossaan. Jakson kulminaatioksi muodostui kolmannen tasoittava, jossa Lippo karkasi Marko Peltosen kahdella ja Matti Korhosen kolmella kotiutuksella 0-5 johtoon.

Toisen jakson alussa Marko Pelkonen avasi vieraiden juoksuhanat kahdella saman lyöntivuoron aikana lyömällään juoksulla. Ankkurit kavensi Sami Mikkolanahon kolmossaumavedolla, mutta Lippo karkasi lopullisesti kolmannen tasoittavalla tekemällä neljä juoksua Marko Pelkosen, Matti Korhosen, Jonne Luhtavaaran ja Hannu Huuskosen lyönneillä.

Jakson päätösnumerot iski kaksi juoksua tuottaneella kakkosrajapuhkaisullaan Sasu Iivarinen.
Ankkureiden pelinjohtaja Matti Iivarinen oli pettynyt omiensa peliesitykseen.

– Kauden heikoin peli meiltä. Kuin olisi ollut käsijarru päällä koko ottelun. En tiedä, mutta ehkä Pattijoesta otettu voitto aiheutti meille liikaa hyvänolontunnetta. Tiesimme etukäteen Marko Pelkosen ja Matti Korhosen vaarallisuuden mailan varressa, mutta emme pystyneet pitämään heitä tällä kertaa kurissa, tiivisti Iivarinen.

Ankkureiden ykkösenä palkittu Rami Mäkinen ihmetteli joukkueensa myötätuuliolosuhteissa esittämää vaisua lyöntipeliä.
– Pattijoella löimme vastatuuleen huomattavasti paremmin kuin nyt myötätuuleen, totesi Mäkinen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät