-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Savola Suomen kärkitulokseen

Lappajärven Veikkojen kymmenottelijan Elmo Savolan kesän avaus onnistui viikonloppuna. Savola voitti komeasti Suomi-Ruotsi-Viro-maaottelun Kuortaneella. Tulos 7610 on hänen kaikkien aikojen kolmanneksi parhaansa ja samalla Suomen paras tulos tällä kaudella. Savola voitti maaottelussa peräti neljä lajia kymmenestä: 100m (tulos 10.86), pituuden (717), 400m (48.84) ja 110m aidat (14.91 vastatuuleen).

Kuulan tulos oli 12.59, korkeuden 194, kiekon 36.52, seipään 462, keihään 58.60 ja päätöslajissa 1500m 4.47.06. Tiukimman vastuksen kilpailussa antoivat Viron Risto Lillemets (7489) ja Ruotsin Kevin Fankl (7459). Valitettavasti Savolan rakas kilpakumppani Juuso Hassi joutui keskeyttämään loukkaannuttuaan pituushypyssä.

MAINOS

-Kaikki on kohdallaan valmistautuessa kauden päätavoitteeseen eli heinäkuussa Puolassa järjestettäviin nuorten EM-kilpailuihin, totesi valmentaja Raine Savola.
-Sunnuntaina Kuortaneella tulostasoa laskivat sade, tuuli ja raakan kylmä ilma, mutta ennätykset nelosella ja tonnivitosella lämmittävät vielä näin jälkeenpäinkin, valmentaja-velho summaa.

Elmo Savolan on saanut uudeksi sponsorikseen Karvalasta VM-Carpetin vanhojen tukijoidensa Kaukomaalauksen ja ullavalaisen Ala-Korven Urheilu-Shopin lisäksi. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Lappajärven Helkanmäellä kasvanut Savola on tähänastisen uransa parhaassa kunnossa tänä kesänä.

Pohjalaisia Vaasan EM-kisoihin
Alajärven Ankkurien keihäsmies Sami Peltomäki on tyrkyllä vähintään varamieheksi Suomen maajoukkueeseen oltuaan alkukaudella tilastokakkosena. Vaasassa järjestetään juhannuksena yleisurheilumaajoukkueiden EM-kilpailut. Suomi kilpailee Ykkösliigassa 11 muun joukkueen kanssa. Kisojen pääsihteeri Lalle Broberg uskoo Suomen mahdollisuuksiin Torstai-lehdelle antamassaan haastattelussa.

-Suomi taistelee ehdottomasti huippusijoituksesta ja noususta Superliigaan. Ruotsi on kova ja myös muilla mailla on tavoitteena nousu. Mielenkiintoista tulee kun Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska käyvät kisaa Pohjoismaiden herruudesta.

-12 maata ja jokaisessa lajissa jokaisen maan ykkönen takaa sen että taistelu tulee olemaan tiukkaa. Tiiviin ohjelman ansiosta kentällä tapahtuu koko ajan. Suomen tavoite nousta Superliigaan vaatii vankkaa kotikenttäetua ja hurjaa kannustusta, Broberg muistuttaa. Hän toivoo mahdollisimman montaa pohjalaista Suomen joukkueeseen ja katsomon täyteen yleisurheilun ystäviä.

-Camilla Richardsson on hyvässä kunnossa ja David Söderberg on viime vuosina ollut maamme ykkönen moukarissa ja on kovasti tulossa Vaasaan heittämään, Broberg mainitsee.
-Kaikki joukkueen jäsenet Etelä-Pohjanmaalta ovat Kaarlen kentällä ”meidän urheilijoita” Tero Pitkämäki mukaan lukien. Lisäksi Vaasasta pituushyppyyn Kristian Bäck on joukkueeseen vahva ehdokas, samoin Sanna Nygård saattaa hyvinkin edustaa sinivalkoisia joko kolmiloikassa tai pituudessa.

Olympiamenestyjiä tulossa?
Maajoukkueiden kokoonpanot ilmoitetaan loppuviikolla. Huippunimiä voivat olla mm. tanskalainen 400 metrin aitojen olympiahopeamitalisti Sara Pedersen ja Ruotsin kiekonheittäjä Daniel Ståhl, jonka äiti on suomalainen. Kiekkokisassa Ståhl voi saada vastaansa esimerkiksi Viron olympianelosen Martin Kupperin tai saman kisan viitosen Gerd Kanterin sekä 60 metriä jo toukokuussa ylittäneen Seinäjoen Pyry Niskalan.

-Belgialaiset juoksijaveljekset Kevin, Jonathan ja Dylan Borlee kuuluvat kaikki maailman eliittiin. Korkeushypyn olympiahopeamitalisti Bulgarian Mirela Demireva on myös mahdollinen Vaasaan saapuva huippu, Broberg hehkuttaa.
-Aidatulla ratakierroksella Amsterdamin EM-nelonen Oskari Mörö saanee vastaansa kolme olympiafinaalissa maansa ennätyksensä juossutta aituria: Turkin pronssimies Yasmani Copello (aika 47,92), Irlannin nelonen Thomas Barr (47,97) ja Viron finaalikutonen Rasmus Mägi (48,40).

-Naisten pika-aidoissa Nooralotta Neziri saanee kovan vastuksen, jos olympialaisten välieräjuoksijoista kilpailevat Sveitsin Celia Reuse-Rard, Norjan Isabelle Pedersen ja vielä Belgian huippu Anne Zagre. Mutta kaikki tämä on vain spekulaatiota, koska joukkueet ovat vielä nimeämättä, Broberg muistuttaa.

Vaasan katsomossa tunnelmaa
Vaasalaisille tapahtuman järjestäminen on iso haaste monellakin eri tavalla. Joukkueiden jäseniä tulee kaupunkiin noin 750 henkeä, joten jo tällaisen joukon majoittaminen ja syöttäminen on iso asia. Logistiikka tiukkoine minuuttiohjelmineen ja väen saaminen katsomoon on myös haasteellista. Kisojen pääsihteerin Lalle Brobergin mukaan molemmilla kerroilla kun Vaasassa on aiemmin järjestetty Euroopan Cup, niin Kaarlen kentälle on saapunut liki 6000 katsojaa.

-Edmontonin maailmanmestari 800 metrillä, Sveitsin Andre Bucher, kiitteli vuoden 2001 Vaasan Euroopan Cupia, että se oli paras cup missä hän oli koskaan kisaillut. Bucher ihasteli Vaasaa, koska yleisöä oli paljon ja sitä oli joka puolella. Lisäksi Kaarlen kentän yleisö arvosti kaikkia urheilijoita. Voiko sen mukavammin sanoa! Eikä meillä järjestäjillä ollut tässä minkäänlaista osaa, vaan yleisö teki sen, Broberg päättää ja toivoo nytkin yleisöltä Suomelle vankkaa kotikenttäetua hurjalla kannustuksella.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät