-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Lapua vahvempi Pesisklassikko- ottelussa

Virkiä- LaVe 2-0 (2-0,6-0)

Pesäpallohistorian ensimmäisessä virallisessa sarjaohjelman mukaisessa yöottelussa Lapuan Virkiä ja Lappajärven Veikot iskivät yhteen naisten Superpesiksessä Seinäjoen jalkapallostadionilla. Puitteet pelille olivat hulppeat: modernit katsomot, ravintolat, kirkas valaistus, jalkapallokäyttöön tarkoitettu keinonurmi, 1352 katsojaa ja alkamisaika kello 22. Lisäksi se, että ottelua pelattiin kahden eri vuorokauden aikana, olivat jotakin sellaista, mitä ei aiemmin ole koettu pesäpallossa.

MAINOS

Veikot haastoi nimivahvaa Virkiää ensimmäisellä jaksolla hienosti. Ulkopeli piti. Lapua joutui turvautumaan aikalisäänkin, koska tilanteita ei pystytty luomaan. Kuudesta kotiutustilanteesta ainoastaan lyöjäkuningatar Janette Lepistö pystyi kotiuttamaan kahdesti onnekkailla ratkaisuilla.

Toisella jaksolla LaVen ulkopeliote herpaantui. Virkiä sai lahjaksi tilanteita ulkopelivirheiden johdosta ja kuittasi ne kotiutuksilla. Lepistö ja Maaret Ahonen ja tehoin 6/6 pelannut Saija-Maria Saari  löivät kaksi juoksua kukin. Lavettaret sai yhden ainoan kolmostilanteen, mutta juoksu jäi haaveeksi.

Vaikka kolmostilanteet jäivät yhteen, niin sisäpelissä Veikot onnistui edellisiä kärkijoukkueita vastaan pelattuja pelejä paremmin. Kentällemeno- ja ykköstilanteet hoituivat aivan Virkiän tasolla, mutta kakkostilanteiden purku oli edelleen tuskaa. Joukkueen kahdestatoista yrityksestä ainoastaan Riina Rantala onnistui siirtämään etenijän kolmoselle.

Sisäpelin lavettarien hahmo oli jokeri Janina Männikkö, joka meni kaikilla kuudella yrityksellään kentälle. Lukkari Ella Mäki onnistui sotkemaan Virkiän sisäpeliä taktisilla ratkaisuillaan ja heitot lähtivät terävästi.

Keskiviikkona käynnistyy runkosarjan toinen puolisko. LaVe saa vieraakseen Veikkolaan toisen Lapuan tavoin viime vuosikymmenet naisten Superpesistä hallinneen Kirittäret Jyväskylästä. Viikko sitten Lavettaret jäi vaille mahdollisuuksia, mutta nyt lähdetään uuteen taistoon ja hakemaan yllätystä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät