Ankkurit palasi voittokantaan

Mainos[adrotate banner="3"]

Miesten superpesis: Alajärven Ankkurit – Kiteen Pallo 1-0 (9-4,5-5)

Alajärven Ankkureiden superpesismiehet palasivat voittokantaan ottamalla kaksi arvokasta sarjapistettä Kiteen Pallolta Alavudella pelatussa ottelussa. Ottelun kolmostilanteet 24-21 voittaneen Ankkureiden ratkaisupelaajiksi ottelussa nousivat viisi juoksua vastustamattomilla lyönneillä lyönyt jokeri Sami Mikkolanaho ( 5/9) sekä  joukkueen ykköskärjessä numerolla kaksi kunnarin ja yhden tavallisen juoksun lyönyt sekä kuusi juoksua tuonut Rami Mäkinen ( 9/13 ). Heidän ohellaan muiden yläpuolelle kohosivat kaikki kolme kotiutuspaikkaansa hyödyntänyt Sasu Iivarinen ( 6/6 ) sekä sataprosenttisesti kärkenä kentällemenoissaan onnistunut ja kolmesti kentän kiertänyt sekä ulkona kolmoskopparin tontillaan upeisiin suorituksiin venynyt Viljo Sillanpää ( 7/7).

MAINOS

Kiteen parhaimmistoon nousivat neljä juoksua tuonut kärkietenijä Ville Posti sekä yhden juoksun lyönyt ja tuonut sekä varmoja otteita ykkösvahdin tontillaan esittänyt Sami Partanen (7/11) Heidän lisäkseen vieraista kunnostautuivat kolme juoksua kolmesta kotiutusyrityksestään iskenyt Joni Tervo sekä kaksi juoksua mieheen iskeneet Topi Hurskainen ja Hannes Pekkinen.

Hyvin ottelun latautunut Ankkurit avasi ensimmäisen jakson vahvasti tekemällä ensimmäisessä sisävuorossaan viisi juoksua Niko J. Korhosen avattua juoksuhanat komealla keskipompulla. Vuoron muista juoksuista vastasivat uransa ensimmäisen juoksun miesten superpesiksessä lyönyt Ville Keltikangas, Kari Kellokoski ja kakkosjatkeen kahden juoksun arvoisesti puhkaissut Sasu Iivarinen. Toisen vuoron alussa Ankkurit karkasi Kiteeltä lopullisesti Sami Mikkolanahon ja Mikael Penninkankaan lyötyä tilanteeksi 7-1 isännille.

Toisella jaksolla Kitee siirtyi ensimmäisen aloittavalla 0-1 johtoon Joni Tervon lyönnillä. Ankkurit kuitenkin tuli tasoittavallaan tasoihin Sasu Iivarisen toimesta. Kolmannen tasoittavalla Ankkurit teki neljä juoksua kolmosjatkeelta kunnarin ja yhden tavallisen arvoisesti läpi lyöneen Rami Mäkisen ja saman lyöntivuoron aikana kahdesti kotiutuksessaan onnistuneen Sami Mikkolanahon lyönneillä.

Kiteen viimeisen sisävuoron kiri tuotti kolme juoksua ja tasoituksen 5-5. Johtojuoksukin oli lähellä, mutta vieraiden painostus päättyi Viljo Sillanpään upeaan palautusheittoon Robert Tallbackan väliin uponneesta kotiutuslyönnistä.

Ankkureille tarjoutui tasoittavalla mahdollisuus täyteen pistepottiin, mutta Sami Mikkolanahon kotiutusyritys painui kolmosnurkasta laittomaksi.

Ankkureiden pelinjohtaja Matti Iivarinen oli tyytyväinen voittoon ja kahteen sarjapisteeseen.

– Voitettiin hyvällä sisäpelillä, jossa onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Kärkipari Viljo Sillanpää-Rami Mäkinen onnistui erinomaisesti samoin kuin joukkueen kotiutusosasto Sami Mikkolanahon johdolla. Paremmalla ulkopelillä olisi täysi pistepotti ollut otettavissa, mutta sitä emme jää suremaan, sillä voitto oli tänään tärkein asia, kertasi Iivarinen.

 

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven tuulivoimakaavat lainvoimaisiksi
Seuraava artikkeliOma kesämökki on suomalaisten mieluisin kesälomapaikka