0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Fortum Power Cupissa Vantaalla elämyksiä

Fortum Power Cup -tapahtumaan osallistui tänä vuonna 159 lentopalloseuraa 865 joukkueella. Tapahtuma järjestettiin 8.-11.6. Vantaan Myyrmäen urheilupuistossa. Kisapasseja lunastettiin yli 7000 ja käytössä oli noin 260 kenttää. Ruokaa jaettiin 57 000 annosta. Siinä muutama luku, joka kertovat, mitä suuruusluokkaa maailman suurin nuorten lentopallotapahtuma oikeasti on.

Tapahtumana se oli jälleen hieno ja tärkeä kohtauspaikka, paitsi nuorille urheilijoille, myös kaikille valmentajille, ohjaajille ja muille lentopalloilevien nuorten taustajoukoille. Yksi tapahtuman tavoitteista on ollut tukea paikallista seuratoimintaa ja lisätä niiden elinvoimaisuutta. Tänä vuonna voimansa saivat näyttää Järvenpään, Vantaan, Espoon ja Helsingin lentopalloseurat.

MAINOS

Seurojen organisoimat 753 vapaaehtoistyöntekijää, talkoolaista, mahdollistivat tämän mittavan tapahtuman hienon läpiviennin. Ilman näin suurta innostusta tällaisen tapahtuman toteuttaminen olisi lähes mahdotonta.

Kulkeminen majoituskoulujen ja Myyrmäen urheilupuiston pelikenttien välillä hoidettiin pääsääntöisesti Helsingin seudun liikenteen HSL:n julkisilla kulkuneuvoilla. HSL:n kortti kuului powerilaisen passiin. Soinilaisten joukkueet käyttivät junaa ja paikallisbussia alueella liikkumiseen. Alajärven majoituskoulu oli sen verran kaukana pelialueesta, että oma bussi oli käytössä turnauspäivinä.

Oheisohjelmaa pelien lisäksi

Turnaus alkoi räväkästi, kun suosittu rap-yhtye JVG aloitti Myyrmäessä esiintymisellään. Kisadiskossa esiintyi myöhemmin Eveliina. Valmentajienkin iloksi päästiin seuraamaan myös Maailmanliigan peliä Hartwall-areenalle. Vanhemmat pelaajat näkivät Suomi-Australia -pelin, missä AA:n kasvatti Tommi Siirilän otteita päästiin seuraamaan Suomen kaikkien aikojen suurimman yleisömäärän kanssa.

Alueemme joukkueista parhaiten menestyi Ankkurien B-tytöt. Ratkaisupeleissä jatkosarjassa lauantaina tuli niukat tappiot Nurmolle, Raahelle ja Ylöjärvelle. Sunnuntain peleissä sijoista 5-8 Ankkurit voitti Rovaniemen ja hävisi niukasti Ylöjärvelle. Tuloksena hieno 6. sija. Soinin B-tytöt olivat saman sarjan 24. Vaikka voittoja ei montaa tullutkaan, niin tytöt näyttivät taistelutahtonsa kaikissa peleissä ja monet pelit päättyivät niukkaan tappioon.

C-tyttöjen kilpasarjassa Kuortaneen Kulepa sijoittui hienosti sijalle 13. ja SoTi sijalle 25. Joukkueita kilpasarjassa oli 42.

Ankkurien muiden joukkueiden sijoitukset: D-tytöt tsemppi 11. AA/Sininen 19. AA/Keltainen (joukkueita 95), E-kilpasarja 32. AA Hupu 33. AA Tupu (62 joukkuetta), F-tytöt tsemppisarja 8. AA/Keltaiset 17. AA/Siniset, C-pojat kilpasarja 19. AA1.

Ensi vuoden Power-cup järjestetään Kuopiossa.

SoTi:n B-tytöt tauolla ja AA:n B-tytöt pelin tiimellyksessä taustalla.

 

KuLePan C-tytöt pelasivat sijalle 13.

 

Tiikerien C-tytöt odottelemassa lähijunaa Myyrmäen asemalla. Kohteena oli Martinlaakso.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät