13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Ankkurit haki vieraspisteen Oulusta

Miesten superpesis: Oulun Lippo – Alajärven Ankkurit 2-1  (6-5, 1-7, 3-2)

Ilman loukkaantuneiden kirjoissa olevia Aki Oravaa, Kari Kellokoskea ja Henri Heikkistä Oulun Lippoa vastaan lähtenyt Ankkurit aloitti ottelun heikosti ja päästi Lipon ensimmäisellä jaksolla 6-0 johtoasemaan ennen kuin nousi taistelemaan otteluvoitosta. Kolme juoksua tuottaneen ensimmäisen jakson toisen tasoittavalta lähtien kuskin paikalla ottelussa ollut Ankkurit sai kuitenkin mukaansa vain yhden pisteen Lipon vietyä supervuoron niukasti nimiinsä.

MAINOS

Lipon avainpelaajiksi ottelussa nousivat supervuorossa kaksi juoksua saman lyöntivuorn aikana lyönyt Matti Korhonen ( 8/10) ja ottelun voittojuoksusta vastannut Marko Pelkonen (5/10) Heidän ohellaan isäntien parhaimmistoon nousivat neljästi kentän kiertänyt kärkietenijä Tapani Piri ( 8/10) sekä ykkös-ja kakkostilanteet sataprosenttisesti purkanut ja kertaalleen kentän kiertänyt Antti Korhonen (9/9). Hyvä päivä mailassa oli myös kolmella lyödyllä juoksullaan ensimmäisen jakson voiton isännille pohjustaneella Pekka Hepokankaalla ( 3/9).

Ankkureiden kirkkaimmiksi tähdiksi nousivat numero kolme hihassaan kunnarin ja kolme tavallista lyönyt ja viisi juoksua tuonut Nestori Yli-Sissala (13/14) sekä viisi juoksua seitsemästä kotiutuspaikastaan lyönyt Sami Mikkolanaho (8/7). Heidän lisäkseen vahvaan esitykseen sisällä ylsivät neljä juoksua mieheen tuonut kärkikaksikko Viljo Sillanpää (6/7) – Rami Mäkinen (5/10).

Ottelun ensimmäisellä jaksolla Lippo karkasi kahden ensimmäisen sisävuoronsa aikana kolme juoksua lyöneen Pekka Hepokankaan johdolla 6-0 johtoon. Ankkurit ei kuitenkaan isäntien murska-alusta lannistunut vaan tuli juoksu kerrallaan viimeisen tasoittavalle mennessä kahden juoksun päähän. Sami Mikkolanaho ja Riku Niemi löivät Ankkurit jo juoksun päähän ja tasoitustakin päästiin yrittämään. Lipon ulkokenttä pystyi kuitenkin torjumaan Mikael Penninkankaan kotiutusyrityksen.

Niukasta jaksotappiosta sisuuntunut Ankkurit aloitti toisen jakson vahvasti. Ensin Nestori Yli-Sissalan 1-2-tilanteessa lyömä keskipomppu painui koppareiden välistä maisemiin kunnarin ja kahden tavallisen juoksun arvoisesti, minkä jälkeen Sasu Iivarinen löi tilanteeksi 0-4 Ankkureille.

Jakson loppu sujui täysin Ankkureiden hallinnassa Lipon ulkokentän varmistaessa Ankkureiden jaksovoiton kahdella harhaheittojuoksullaan.

3-0 tappioasemassa supervuoron tasoittavalle tulleen Ankkureiden loppukiri jäi Sami Mikkolanahon saman lyöntivuoron aikana lyömiin kahteen juoksuun, minkä jälkeen tasoitusjuoksua ei enää päästy yrittämään.

Ankkureiden pelinjohtaja Matti Iivarinen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen erityisesti joukkueen junioriosaston peliin.

– Tämä peli osoitti, että meillä on laaja materiaali. Juniorikaartimme onnistui hyvin ja kokeneemman osaston miehistä löytyi monta onnistujaa. Tappio tietysti harmittaa, mutta vieraspiste on aina plussaa, tiivisti Iivarinen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät