0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Saarikentällä viiden kunnarin ilta

Miesten superpesis: Vimpelin Veto – Kempeleen Kiri 2-0 (7-4, 14-3)

Vimpelin Veto repäisi kolmen pisteen eron miesten superpesiksen sarjakakkosena majailevaan Joensuun Mailaan ottamalla nihkeän alun jälkeen täyden pistepotin Saarikentällä vierailleelta Kempeleen Kiriltä.

MAINOS

Saarikenttää ympäröivä Savonjoki tuli ottelun aikana turhankin tutuksi Kempeleen pelaajille, sillä Vedon pelaajista palloa jokeen kunnarin arvoisesti löivät Jere Saukko, Janne Mäkelä, Henri Puputti, Tuomo Lönnmark ja Olli Heikkala. Kuudeskin kunnari oli lähellä, mutta Sami Haapakosken kakkosjatkeen läpilyönti pysähtyi harmittavasti kentän laidalla olleeseen puuhun.

32-15 kolmostilanteet voittaneen Vedon voiton takuumiehiksi kohosivat kunnarin ja kuusi tavallista juoksua iskenyt jokeriosaston Janne Mäkelä (7/8) sekä Kunnarin ja yhden tavallisen juoksun lyönyt ja kolme juoksua tuonut Tuomo Lönnmark. Heidän ohellaaan hyvä pelipäivä oli kunnarin tyhjään kenttään lyöneellä ja neljä juoksua tuoneella etenijäjokeri Jere Saukolla sekä kolmesti kentän kiertäneellä joukkueen kärkikaksikolla Olli Heikkala ( 8/11) – Sami Haapakoski (9/11). Heikkalan hyvää päivää täydensi 0-tilanteessa lyöty kunnari. Kokonaisuutena Veto pelasi ensimmäisen jakson alkua lukuunottamatta sisällä vahvasti, sillä Janne Heimosta lukuunottamatta tilastoihin merkittiin vähintään yksi lyöty tai tuotu juoksu joukkueen jokaiselle pelaajalle.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla Kempele karkasi toisen aloittavallaan 3-0 johtoon, jonka Veto tasoittavallaan kuitenkin kuittasi Jere Saukon avatessa juoksuhanat kunnarillaan. Henri Puputti löi kolmannen täyttävällä Vedon juoksun johtoasemaan, mutta Kempele nousi jakson viimeisessä sisävuorossaan tasoihin Juhani Ojalan lyönnillä. Jakson ratkaisu nähtiin Vedon tasoittavalla Kempeleen lukkarin Joonas Kauppisen 1-2 tilanteessa heittämän tappoheiton livahtaessa yli kolmospesän kolmen juoksun arvoisesti.

Toisella jaksolla Veto ei antanut vierailleen mitään mahdollisuuksia vaan pyöritti lyöntimyllyään kuusi juoksua lyöneen Janne Mäkelän johdolla neljäntoista juoksun arvoisesti.

Vedon kakkospelinjohtaja Jussi Haapakoski oli tyytyväinen täyteen pistepottiin.

– Ensimmäisellä jaksolla nähtiin, että Kempele on onnistuessaan vaarallinen sisäpelijoukkue. Toisella jaksolla saimme lyöntipelimme kulkemaan ja jakso pysyi alusta loppuun hyvin hallinnassa.

Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi tiistain Sotkamo-peliä, jonne lähdemme kovasta otteluruuhkasta huolimatta innokkain mielin. Hiukassa tunnelmaa riittää varmasti sekä katsomossa että kentällä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät