-6.5 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Lavettaret saamassa juonesta kiinni

LaVe- Lipottaret 0-1 (3-3,2-7)

Keskiviikon pelissä Kirittäriä vastaan ottelun loppupuolella saatu hyvä noste näkyi Lappajärven Veikkojen otteissa, kun se kohtasi sarjan keskikastiin kuuluvan Lipottaret. Oulu tuntuu olevan sopiva vastus, sillä aiemmin keväällä käyty ensimmäinen taisto oli myös tasainen. LaVen otteissa on näkynyt selviä terästymisen merkkejä. Joukkue pystyy nyt rakentamaan tilanteita, joten juoksujakin on mahdollisuus saada. Ulkopeli piti seitsemän vuoroa, kunnes viimeisessä ote katosi, ja Lipottaret teki neljä juoksua.

MAINOS

Oulu pääsi peliin mukaan heti vihellyksestä tekemällä kaksi juoksua. Veikkojen hahmoksi nousi Essi Ritola, joka täräytti kolmosrajasta ykköstilanteessa aidan alta pallon parkkipaikalle. Riina Rantala kiersi kotipesään ja Essi sai ahtaalla Veikkolan kentällä kunnarin tililleen. Seuraavassa sisävuorossa Piritta Kärnä vei kotijoukkueen 3-2 johtoon Linda Viidan tuodessa juoksun. Haave jaksovoitosta mureni ulkopelivirheeseen Lipottarien tasoittaessa pelin.

Piritta Kärnä oli asialla toisen jakson alussa, kun hänen kovan kakkospuolen lyöntinsä Oulu vaivoin torjui, mutta Marjaana Keltto ehti kotipesän suojaan. Toisessa vuorossa Oulu tasoitti ja seuraavassa meni menojaan Veikkojen sijoittumisvirheiden ja osittain huonojen heittojen myötä. LaVe sai vielä mahdollisuuden hyvin rakennetun ajolähdön myötä. Kärnän loistavalla koukkunäpillä mahtavasti syöksyvä Janika Lillunen toi päätöslukemat taululle, kun jatkumoa ei saatu tilanteelle.

Veikkojen parasta peliä esitti useita varallisia oululaislyöntejä napsinut ja mailanvarressa onnistunut Essi Ritola, joka sai myös kärkilyöntipalkinnon. Toinen palkittu oli uhrautuvasti pelaava hyväliikkeinen linjapelaaja Janika Lillunen.

Lepoaika jää varsin lyhyeksi, sillä sunnuntaina Lavettaret matkustavat Lappeenrantaan Pesä-Ysien taitoja mittaamaan. Sarja-avauksessa Veikkojen ensimmäinen jaksovoitto oli hyvin lähellä, mutta kokeneempi joukkue vei silloin voiton. Jos ja kun nyt räpylät pitävät, ja ajatukset ovat siinä pelinjohtajien Jukka- Pekka Tuomelan ja Markku Lassilan pelikirjan mukaisessa pelaamisessa, niin tuomisina on pisteitä Järviseudulle.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät