2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Veto palasi sarjakärkeen

Miesten superpesis: Oulun Lippo – Vimpelin Veto 0-2 ( 1-2, 5-10 )

Nihkeän alun jälkeen Vimpelin Veto nousi toisella jaksolla tasolleen ja nappasi lopulta Oulun Lipolta täydet kolme sarjapistettä. Ottelun kolmostilanteet 14-22 voittaneen Vedon avainpelaajaksi  nousi kovilla tehoilla ykkös-ja kakkostilanteet purkanut ja kunnarin tyhjään kenttään iskenyt sekä kolme juoksua tuonut  Sami Haapakoski ( 11/12). Hänen ohellaan hyvä päivä mailassa oli kolmesti neljästä kotiutusyrityksestään kotiuttaneella Matias Rinta-aholla (6/8) sekä kunnarin ja yhden tavallisen juoksun lyöneellä ja kaksi juoksua tuoneella Mikko Kanalalla (7/11)

MAINOS

Oulun parhaimmistoon nousivat kunnarin ja yhden tavallisen lyönyt ja kaksi juoksua tuonut Antti Korhonen sekä ulkona 1-vahdin tontillaan kunnostautunut Pekka Hepokangas.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla kumpikaan joukkue ei saanut sisäpeliään toimimaan kunnolla ja kotiutusyritykset jäivät vähiin. Matias Rinta-aho löi toisen tasoittavalla Vedon 0-1 johtoon, mutta Oulu tuli kolmannen aloittavallaan Antti Korhosen lyönnillä tasoihin. Jakson ratkaisujuoksu nähtiin Vedon kolmannen tasoittavalla Hannu Huuskosen kävelytettyä Sami Haapakosken kahdella väärällä kolmoselta kotiin.

Toisella jaksolla Veto sai sisäpelinsä kulkemaan ja tulosta alkoi syntymään. Matias Rinta-ahon avattua ensimmäisen alussa juoksuhanat nousi Lippo vielä tasoittavallaan tasoihin, mutta toisen aloittavalla Veto karkasi lopullisesti tekemällä kolme juoksua Matias Rinta-ahon, Janne Mäkelän ja kunnarin tyhjään kenttään lyöneen Sami Haapakosken toimesta. Kun vielä lukkari Hannu Huuskonen lipsautti kahdella väärällään yhden juoksun lisää, mentiin vuoronvaihtoon Vedon 1-5 johtoasemassa. Lipon jäädessä tasoittavallaan ilman juoksuja karkasi Veto lopullisesti kolmannen aloittavallaan tehtailemalla peräti neljä juoksua kunnarin ja yhden tavallisen juoksun lyöneen Mikko Kanalan johdolla. Lippo pystyi vielä nousemaan 1-9 tappioasemasta viiden juoksun päähän, mutta enempään eivät isäntien rahkeet riittäneet.

Vedon kakkospelinjohtaja Jussi Haapakoski näki ottelun ratkenneen Vedon tiiviiseen ulkopeliin.

– Nihkeän alun jälkeen saatiin lyöntipeli auki toisella jaksolla. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla tiivis ulkopeli oli jaksovoiton kannalta avainasemassa, kiteytti Haapakoski.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät