Kylätuvan naisille kunnan tervehdyksen toi Kyyjärven kunnanjohtaja Eero Ylitalo. Kukkakimppu otettiin ilolla vastaan. Kuvassa vasemmalta oikealle: Eira Mäntynen, Eila Kainu, Anneli Hankaniemi, Eero Ylitalo sekä Eila Hänninen ja Sirkka Lautanen.
Kylätuvan naisille kunnan tervehdyksen toi Kyyjärven kunnanjohtaja Eero Ylitalo. Kukkakimppu otettiin ilolla vastaan. Kuvassa vasemmalta oikealle: Eira Mäntynen, Eila Kainu, Anneli Hankaniemi, Eero Ylitalo sekä Eila Hänninen ja Sirkka Lautanen

Kylätuvan naiset viettivät kymppisynttäreitä

Keskellä Nopolan kirkonkylää sijaitsee kahvila, joka on avoinna viikoittain maanantaista perjantaihin. Kylätuvalle ovat tervetulleita kaikki vauvoista vaariin. Kahvilan nimi on Kylätupa, joka avasi ovensa kymmen vuotta sitten.

– Hyvästä ideasta tämä kaikki lähti alkuunsa. Sitten vain kerättiin aktiivisia naisia mukaan toimintaan. Alkuun meistä jokainen toi jotain mukanaan kahvinkeittimestä ja kahvikupeista lähtien. Nimi syntyi pankissa, kun kysyttiin mikä laitetaan tilin nimeksi. Kylätupa laitettiin nimeksi ja hyvin se kuvaa meidän toimintaa, muistelee Eira Mäntynen.

Kylätuvan naiset pyörittävät kahvilaa talkoovoimin. Jokaisella heistä on oma päivä viikolla pitää kahvilaa avoinna, jolloin saavat olla päivän pomona. Yhteisistä asioista päätetään kuitenkin yhdessä. Naisten mottona onkin: saa olla yhden päivän pois kotoa!

Moni pyörähtää päiväkahvilla nauttimassa leivonnaisista, jotka myös jokainen valmistaa itse. Samalla vaihdetaan kylän kuulumisia. Myös lomailevat entiset asukkaat käyvät Kylätuvalla tervehtimässä tuttuja. Kylätupaa käytetään paljon myös kokousten pitoon iltaisin.

Kymmenen naisen talkoilla tehty työ on myös arvokasta, sillä he ovat näiden vuosien aikana avustaneet monta eri kohdetta Kyyjärvellä. Kylätuvan syntymäpäivänä naisia kävi tervehtimässä toistasataa kyläläistä kukkien ja onnittelurunojen kera.

Tanja Kyrönlahti