-19.9 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Soini-seura jatkaa kesänäyttelyjensä sarjaa

Soini-seura ry on jo vuodesta 1999 jokainen kesä järjestänyt tasokkaita näyttelyjä kulttuurin saralta. Tänä kesänä Teollisuustiellä ns. Kombi-hallin yläkerrassa on esillä Sotahistoriallinen museo.

Esillä on sotiemme 1918 – 1944 esineistöä, kuten asepukuja, aseita, kunniamerkkejä, dokumentteja ja valokuvia. Lisäksi tiloissa on Mannerheim –pienoisnäyttely Suomen Marsalkka. Näyttelyssä on dokumentteja, valokuvia, tauluja ja harvinaiset Mannerheimin käyntikortti sekä Mannerheimin hautaan siunaamisohjelma.  Suomi 100 soinilaisin silmin näyttelyssä on esillä uusia julisteita soinilaisittain itsenäisyytemme ajalta. Tauluissa kerrotaan siirtolaisuudesta, ensimmäisistä paikkakunnan kansanedustajista ja paikkakunnan urheilijoista.

MAINOS

Soini-seuran toimesta Vanhassa pankissa osoitteessa Multiantie 11 esitetään näytelmä ”Even korista.” Eve esiintyy pankin pihalla Su 2.7. klo 13 alkaen. Eveä esittää Heidi Huvila.

Soinin kotiseutumuseo on avoinna keskiviikkoisin heinäkuun loppuun saakka klo 16 – 18.

Joulukuussa Soini-seura puheenjohtajansa Lasse Aution johdolla pitää näyttelyn kirjaston näyttelytiloissa sota-aikojen lentolehtisistä.

-Soini-seuralla on menossa hankehakemus Soinin kunnantalo II kunnostamisesta isompia näyttelyitä ja muuta yhdistyskäyttöä varten. Kulttuurihan ei tuota rahaa, mutta henkistä pääomaa runsaasti, toteaa aktiivisesti tämänkin näyttelyn aikaansaamiseksi toiminut Lasse Autio.

Soini-seuran näyttelytilat ovat avoinna tiistaista lauantaihin klo 12-16 heinäkuun loppuun saakka. Tiloissa on kesätöissä Cibilla Katajamäki.

Näyttelytiloissa on esillä Kuninkaanhovi-korsu ja sota-aikaista materiaalia.

 

Rami Puro

 

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät