E.H. nauttii aikaisista herätyksistä

Mainos[adrotate banner="3"]

-E.H. Terve! Käy peremmälle, kehottaa mies työpisteensä Alajärven urheiluhallin työhuoneen oven suussa. Työpisteessä tavarat ovat tietyssä järjestyksessä. Mies tietää, mistä mikäkin tavara löytyy. Pesäpalloilija käy pukuhuoneessa kysymässä E.H:lta, onko näkynyt keltaista kypärää viime aikoina? On, vastaa E.H. ja lähtee antamaan urheilijan kypärän löytötavarapaikasta.

Esa Hauta-aho on Alajärven kaupungin työntekijä.
-Ensimmäiset 17 vuotta kaupungilla oli maatalouspuolella lomittajana. Osaan vasikan paloittelut, pistämisen ja rehun teon maatalouspuolelta. Viimeiset 34 vuotta olen ollut vapaa-aika- ja nykyisin teknisen puolen töissä, kertoo vaatimaton Hauta-aho.

MAINOS

E.H. tiedetään aikaisin aamulla liikkeelle lähtevänä miehenä.
-Siinä aamukolmen aikaan tulee lähdettyä kylälle touhuamaan. Kastelen vähän kukkia ennen kuin siirryn kentille hoitamaan pesäpallo-ja muut urheilukentät kuntoon. Koulujen kentät sivukylälläkin kuuluvat hommiini. Kyllä lapset ja nuoret ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella, kertoo Esa.

-Tykkään työstäni kaupungilla. Kiitän kaupungin johtoa ja työkavereita siitä, että saan työskennellä oman rytmini mukaan. Lähden töihin, kun sopivalta tuntuu ja päivä päättyy kuitenkin vasta aikaisintaan silloin, kun tunnit on tehty. Kesälomien pito on jäänyt varsin vähille, kun tämä työ on samalla kuin harrastus, E.H, kertoo.

62-vuotias kurejokelainen Hauta-aho moittii ihmisten valittamista.
-Minulle ei ole koskaan ollut vastenmielistä lähteä töihin. Työkaverit ovat hyviä ja auttelen muita silloin, kun tarve on.
E.H. käy laittamassa vuosikymmenten kokemuksella pesäpallo-ottelun tauolla seuraavan kotipelin esille sisääntulotien varren tauluun. Kentät on aurattu lumesta ja jäädytetty silloin, kun koulut aloittavat liikuntatuntejaan. Tätä arjen näkymätöntä työtä ei aina huomata.

Keväällä Essonbaarin facebook-sivuilla Hannu Matintupa heitti ilmoille ajatuksen Hauta-ahon huomioimisesta. Rokulisihteeri Jaana Hyytiäinen sai Japon mukaan asiaan. Ihmiset saivat huomioida tätä ”arjen sankaria” Japolla olevaan listaan. Kaikenikäiset kaupunkilaiset osallistuivat tähän huomioon, joka annettiin ansaitusti E.H:lle Rokulipäivien aikana.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliVedolle isot pisteet
Seuraava artikkeliJukka-Pekka Vainionpään tehot liikaa Ankkureille