25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Järviseudun pesisvaltikka pysyi Vimpelissä

Miesten superpesis: Vimpelin Veto – Alajärven Ankkurit 2-0 ( 3-2,3-1 )

Vimpelin Veto ja Alajärven Ankkurit tarjosivat Saarikentän tähänastisen kauden ennätysyleisölle ( 2256) tasaväkisen väännön, jonka kolmostilanteet 18-11 ja kärkilyönnit 41-26 voittanut Veto käänsi paremman rutiininsa turvin itselleen ottelun molemmilla jaksoilla. Hyvällä peli-ilmeellä läpi ottelun pelanneen Ankkureiden saumat pistesaalistukseen katosivat heikkoon sisäpeliin varsinkin ottelun toisella jaksolla, jota Ankkurit johti kolmanteen vuoropariin saakka 0-1.
Vimpelin avainpelaajiksi nousivat ottelussa kaksi juoksua mieheen iskeneet ykköskärjen Mikko Kanala ( 9/10 ) ja Matias Rinta-aho ( 5/9 ). Kanala onnistui myös etenijänä tuomalla kaksi juoksua.

MAINOS

Ankkureista muiden yläpuolelle nousivat hyvän lukkaripelin pelannut Ville Väliaho sekä kertaalleen kotiutuksessaan onnistunut ja ulkona palloja tehokkaasti räpyläänsä haalinut Sasu Iivarinen. Heidän ohellaan hyvään peliesitykseen venyi kolmoskopparin tontillaan Viljo Sillanpää.
Ankkureiden pelinjohtaja Matti Iivarinen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen omiensa edellisistä otteluista parantuneisiin peliotteisiin.
– Lähdettiin altavastaajana peliin, mutta pystyttiin pitämään ottelu siitä huolimatta tasaväkisenä molemmilla jaksoilla. Tämä lisää uskoa mahdollisuuksiimme saalistaa tärkeitä sarjapisteitä seuraavissa otteluissamme.

Ankkureiden kapteeni Sami Mikkolanaho harmitteli joukkueensa tehotonta sisäpeliä.
– Ulkopelimme antoi meille tänään mahdollisuuden voittaa, mutta sisäpelimme ei riittänyt, kertasi kertaalleen ottelun viidestä kotiutuspaikastaan onnistunut Ankkureiden kapteeni Sami Mikkolanaho.

Vimpelin Vedon kakkospelinjohtaja Jussi Haapakoski näki ottelun ratkenneen Vedon tiiviiseen ulkopeliin.
– Ulkopelimme toimi erinomaisesti molemmilla jaksoilla ja muutenkin pelattiin tasapainoinen peli. Vaikka olimme toisella jaksolla juoksun tappioasemassa kolmanteen vuoropariin saakka, meillä oli vahva luotto siihen että pystymme puristamaan jaksovoittoon tarvittavat juoksut, tiivisti Haapakoski.

Vedon ykköspalkinnon pokannut Mikko Kanala oli tyytyväinen joukkueensa ulkopeliin, mutta sisällä ei homma hänen mukaansa toiminut parhaalla mahdollisella tavalla.
– Sisäpelissä tuli aivan liikaa turhia paloja.

Ottelun ensimmäisen jakson ratkaisujuoksut nähtiin Vedon ensimmäisen tasoittavalla Mikko Kanalan iskiessä ensin takapesien ollessa täynnä pallon kakkospesän päältä jokeen kahden juoksun arvoisesti, jonka jälkeen Matias Rinta-aho toisti saman tempun Kanalan juostessa tilanteeksi 3-0.
– Lähdin lyömään kakkosluukkuun, mutta kun syöttö lipsahti sopivasti kohti minua vaihdoin lyöntiratkaisuani ja käänsin lyöntini rajaan, selvitti Mikko Kanala.
Ankkureiden kavennusjuoksuista vastasi kolmannen alussa Vedon polttolinjan hidastetulla yllättänyt Sami Mikkolanaho Niko J Korhosen juostessa ja neljännen alussa välilyönnillään Kari Kellokosken kotiuttanut Sasu Iivarinen.

Toisen jakson avausjuoksun iski ensimmäisen tasoittavalla Ankkureiden Aki Orava, jonka välilyönnillä kotiin ehti Mikael Penninkangas. Ankkureiden juoksun johtoasemassa mentiin aina kolmannen aloittavalle, jossa Vedon Henri Puputin ajolähdössä lyömällä kolmossaumavedolla tasoituksen toi Teemu Isoketo, jonka jälkeen Matias Rinta-ahon ja Arttu Ruuskan välilyönneillä Mikko Kanala ja Henri Puputti juoksivat jakson päätösnumerot.
Vimpeli kohtaa seuraavassa ottelussaan ensi tiistaina vieraissa Hyvinkään Tahkon. Ankkureiden vierasottelusarja jatkuu vasta ensi perjantaina Koskenkorvan Urheilijoita vastaan.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät