-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Kirppisralli oli menestys

Alajärven ensimmäinen kirppisralli sai erittäin hyvän vastaanoton niin myyjien kuin kävijöidenkin puolesta. Päivä oli onnistunut ja näyttää vahvasti siltä, että tapahtuma saa ensi vuonna jatkoa.

Tapahtuma keräsi runsaasti positiivista palautetta niin myyntipisteillä kuin sosiaalisessa mediassakin. Ihmiset avasivat kotinsa ja pihansa vieraille ihmisille aurinkoisen päivän helliessä rallilaisia.

MAINOS
Miia Saukon autokatoksessa kävi kuhina heti aamusta saakka.

Järjestäjinä toimineet Roosa Linnanmäki ja Miia Saukko olivat jo iltapäivällä erittäin tyytyväisiä kävijämäärään. Tapahtuman houkutteli ralliin osallistuneita ympäri maakuntaa Laihiaa myöten.

Järjestäjien vaivannäkö maksoi itsensä takaisin. – Mitä on Roosan kanssa tehty, on ollut sen arvoista, Saukko iloitsee silmin nähden tyytyväisenä.

Kirppisralliin oli ilmoitettu 50 kohdetta, ja joissakin oli useita myyjiä heidän määrän noustessa yhteensä yli sataan. Kävijöillä oli käytössään kartta, jonka avulla he löysivät kohteisiin 70 kilometrin mittaisella reitillä. Rallitunnelmaa oli muutoinkin kuin autolla suhaamisen vuoksi.

Rallia nimittäin kuvasi myös se, että osa ostajista oli etukäteen bongannut Facebook-ryhmästä ja kartasta myyntitavaroita, joita halusivat hankkia.

Nopeat söivät hitaat ja ehtivät ensimmäisenä poimimaan kyytiinsä muidenkin himoitsemia myyntikappaleita. Satu Mäkelä möi kotonaan pääasiassa vaatteita, ja hän kertoi, että poikien parhaat vaatteet kävivät aamulla ensimmäisenä kaupaksi.

– Tavara menee hyvin kaupan. Olisi tylsää jos ei kävisi ketään, kun on näin laittanut, hän sanoi.

Linnanmäki kertoi, että ensimmäiset ostajat olivat pihassa jo puoli tuntia ennen kirppisrallin alkua. Varsinkin aamupäivällä oli runsaastikin ruuhkaa. Ilahduttavaa oli, että tavara myöskin vaihtoi omistajaa, eivätkä ihmiset vain kierrelleet tyhjin käsin.

Yhteismyyntipaikoissakin, kuten Vuokrakirppis Adeliinan pihassa, riitti kuhinaa. Luoma-aholla viisi myyjää oli järjestänyt nuorisoseuralle yhteisen myyntipaikan. Myös useat kyläseurat olivat innostuneet järjestämään myyntipaikkoja.

Kirppisralli tarjosi myyjille mahdollisuuden laittaa kiertoon asioita, jotka eivät ole heille itselleen enää tarpeellisia, mutta joku toinen halusi tarjota niille uuden kodin. Kirppisrallissa pääsi kokemaan muutakin kuin tekemään ostoksia.

Eläinhoitola HepoKatissa pääsi katsomaan eläimiä, kuten pupuja ja possuja, sekä ratsastamaan ponilla. HepoKatissa oli mahdollisuus tehdä myös hyvää, koska paikalla oli mukana myös Alajärven Tassutiimi ry, jonka myyntituotto käytetään kodittomien kissojen eläinlääkäri- ja hoitokuluihin.

– Löytökissat ovat sijaiskodissa sen aikaa, kun niille etsitään uutta kotia. Sijaiskodiksi voi ryhtyä niin, ettei siitä tule kustannuksia, koska yhdistys maksaa kulut sijaiskodissa, Maarit Korkia-aho Tassutiimistä kertoi mihin osa varoista myös kohdennetaan.

Kävijöitä viihdytti vuoden 2016 tangoprinsessa Nina Åkerman. Jussi Latvala HepoKatista paljasti, että hänen serkkunsa Åkerman on henkeen ja vereen kissaihmisiä, joten hänet oli helppo houkutella mukaan paikalle.

Eläinhoitola HepoKatin Jussi Latvala ja tangoprinsessa Nina Åkerman olivat erittäin tyytyväisiä kirppisrallipäivään.

Tangoprinsessa kehui mahtavaa päivää. Latvalakin oli iloinen päivän kulusta. Paikalla oli käynyt väkeä useita satoja.

Kirppisrallissa oli myynnissä kaikkea mahdollista mitä mieleen saattaa tulla. Myynnissä nähtiin niin moottorikulkuneuvoja kuin yksi riksakin! Parhaat löydöt tietenkin saattoi tehdä vain kiertämällä paikkoja ahkerasti ja tutustumalla tarjontaan.

Kaija Palovuori Alajärveltä kertoi, että hän lähti heti aamulla kymmeneltä liikkeelle.

Iltapäivään mennessä hän oli ehtinyt löytää tarvikkeita koiralle sekä vaatteita itselleen. Hän kehui löytöjen olleen edullisia ja tinkivaraakin olin kuulemma ollut! Hän mietti josko ensi kesänä laittaisi oman myyntipisteen pystyyn.

Niin Linnanmäen kuin Saukonkin puheissa vilahtelee maininta, että sitten ensi kesänä. Joten todennäköisesti uudelle kesätapahtumalle saadaan vielä jatkoa!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät