-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Lauantaina Suninsalmi soi ja Rannankylä raikaa yöhön saakka

Suninsalmella Lehtimäen Rannankylän on luvassa musiikin juhlaa tulevana lauantaina 29.7. Suninsalmi soi – Rannankylä raikaa -tapahtuma sai viime kesänä suuren suosion ja nyt tapahtuma saa jatkoa viime vuoden kokemuksista opiksi ottaneena.

Tulevana lauantaina tarjolla on Suninsalmen kauniissa maisemissa musiikkia jokaiseen makuun. Heikki Jokiaho, Sari Saunamäki ja Pertti Ojala toivovat paikalle runsaasti illanviettäjiä.

Illassa on kuultavana moneen makuun sopivaa musiikkia. Ilta alkaa kello 19 ja musiikki soi tauotta puoli yhteen saakka. Kyse on ilmaistapahtumasta, johon kaikki esiintyjät ovat lähteneet mukaan järjestäjien tavoin talkoohengessä.

MAINOS

Tapahtumaa vietettiin ensimmäisen kerran kymmenisen vuotta sitten, alunperin Kaarlo Uusitalon ideoimana. Neljän-viiden vuoden jälkeen tapahtuma jäi tauolle, kunnes Pertti Ojala ja Heikki Jokiaho ryhtyivät herättelemään sitä uudelleen henkiin kyläyhdistyksen sekä satama-alueen kahvilan kanssa.

– Alun perin ideana oli, että kaikilla soittajilla on jokin yhteys tänne, esiintyjät on täältä kotoisin tai heillä on vaikkapa mökki täällä. Nyt katsantokanta on laajentunut ja riittää, kunhan esiintyjällä on jokin kiinnekohta Lehtimäelle, Jokiaho selvittää pitkän esiintyjälistan perusteita.

Musiikkityyliä on illan aikana luvassa laidasta laitaan ja rannalla raikaavat muun muassa pelimannimusiikki, iskelmät, balladit sekä suomirock ja -rap. Alkuillasta paino on enemmän tanssimusiikilla ja yön lähetessä käydään rokkaamaan!

Viime kesänä tapahtuma houkutteli musiikin, veden ja Suninsalmen kahvilan herkkujen äärelle noin 300 illan viettäjää ja järjestäjät toivovat väkeä tälläkin kertaa ainakin saman verran paikalle.

Ojala toteaa viime vuonna pidetyn tapahtuman jälkeen olleen heti selvää, että jatkoa tulee, niin hyvää yleisön palaute oli. Järjestämispäivämäärä lyötiinkin lukkoon jo viime vuoden elokuussa.

Kahvilayrittäjä Sari Saunamäki lupaa tapahtumaan tarjolle perustarjonnan lisäksi tavallista parempaa festariruokaa, muun muassa erilaisia makkaralaatuja grillistä.

– Ulos tulevalla esiintymislavalla tapahtuu koko ajan. Kun edellinen lähtee, seuraava tulee. Illan juontaa viimevuotiseen tapaan Timo Ala-Mattinen, kertoo Jokiaho.

Tavoitteena on vuosittain hieman kierrättää esiintyjiä, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus musisointiin eivätkä illat toistaisi itseään. Maaseudun hyväksi puoleksi Jokiaho mainitsee sen, että soittajat tuntevat toinen toisensa ja näin ollen on helppo kysyä heitä mukaan ”kekkereihin”.

Tulevaan musailtaan ei ole ikärajaa ja perheitä sekä iäkkäämpiä kuulijoita ajatellen musisointi aloitetaan hieman rauhallisemmin Lehtimäen Pelimannien sekä Ladyenergian esityksillä. Illan päättää Nancy´s Bootley.

Kaikkiaan Mika Osalan paikalle tuomalle lavalle nousee 11 eri kokoonpanoa, joista mainittakoon edellisten lisäksi Antti Tammilehto & Urkki Niemi, Leena Piippola & co ja Taimelan yhtenäiskoulun kuudennen luokan nuorista koottu bändi. Kullekin kokoonpanolle on varattu esiintymisaikaa noin puoli tuntia.

Rannankylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja Leena Tynjälä iloitsee mukavan yhdessäolon takaavan tapahtuman järjestämisestä. Yhdistyksen omina tapahtumina ovat seuraavana vuorossa Beach volley -turnaus 5.8. ja perinteiset Venetsialaiset elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät