25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Huonosta keijukaisesta mainioksi peikoksi – Takkutukkakeiju hurmasi Alajärvellä

Alajärven Nuorisoseuran näyttämöllä nähtiin viime viikolla tanssia, laulua, menoa ja meininkiä tuoreen ja innokkaan sukupolven tuottaman lastennäytelmän merkeissä.

Takkutukkakeiju ei vanhempiensa toiveista huolimatta osannut olla hyvä keiju.

Vanhoista elementeistä: keijukaisista ja peikoista, leivottiin kasaan kolmivarttinen energinen ja erilainen kokonaisuus, jota pienetkin katsojat tuijottivat herkeämättä ja hämmästyneinä.

MAINOS

Takkutukkakeijun toi lavalle Alajärvellä Teatteri FAQ. Aikaisemmin tätä keijukaistyttöä, jolla ei ollut yhtään hyvä olla keijukaisena, mutta löydettyään peikot hän löysi myös itsensä, oli nähty jo Tampereella ja Hyvinkäällä.

Mukana tässä vuonna 2016 perustetussa teatterissa on alajärveläislähtöinen Sonja Halla-aho. Halla-aho on myös nähdyn näytelmän käsikirjoittaja ja yksi esiintyjistä.

Takkutukkakeiju on suunnattu erityisesti lapsille ja siinä käsitellään erilaisuutta ja syntymäolosuhteiden asettamia paineita. Sanomaltaan se sopii maanmainiosti myös aikuisille, etenkin lasten vanhemmille.

Esityksen jälkeen osallistujilla oli mahdollisuus osallistua vielä työpajaan, missä he pääsivät tutustumaan tarkemmin myös Takkutukkakeijun näyttelijöihin.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät