-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Sininen ja valkoinen Jukka Kuoppamäki Vimpelin Sääksjärvelle

Sääksjärven Nuorisoseuratalolla juhlitaan 100-vuotiasta Suomea Sääksjärven markkinapäivän iltana 29.7. juhlatansseilla. Seuratalolle saapuu Sinisen ja valkoisen ruumiillistuma, säveltäjä ja sanoittaja Jukka Kuoppamäki. Lisäsi yleisöä viihdyttää Jukka Ruusumaan orkesteri.

Kuoppamäen läpimurto tapahtui vuonna 1969 singlellä Kiskot vievät etelään/Yli pahan päivän. Kappale Pieni mies voitti Rostockissa iskelmäfestivaalit vuonna 1971, ja seuraavana vuonna kappale Sininen ja valkoinen, joista molemmista tuli hänen ikivihreitä hittejään, Sininen ja valkoinen -kappaleesta lähes toinen Suomen kansallislaulu.

MAINOS

Kuoppamäki sijoittui vuonna 1973 Sopotin festivaaleilla toiselle sijalle, ja myöhemmin tuli ilmi, ettei hänen ollut annettu voittaa. Tuosta suivaantuneena hän kirjoitti kappaleen, josta tuli suuri hitti Kultaa tai kunniaa.

Jukka Kuoppamäen tuotteliain aikakausi kesti 1970-luvun puoliväliin. Kuoppamäki osallistui ahkerasti myös Syksyn sävel -kilpailuihin ja sijoittui 1972 toiseksi kappaleella Valtatie.

Jukka Kuoppamäki on tehnyt noin 2000 musiikkikappaletta. Monet Suomen suosikki-iskelmät ovat hänen sanoittamiaan tai säveltämiään, sanoituksista esimerkkeinä Ei kauniimpaa, Tämä taivas, tämä maa, Anna mulle tähtitaivas ja Satulinna ja sävellyksistä R-A-K-A-S, No justiinsa juu, Rotunainen, Tule kanssani kylpyyn ja Viikonloppuisä.

Kuoppamäen sanoitusten aiheena ovat rakkaus, Suomi sekä kaipaus ja teemana pasifismi. Kuoppamäkeä pidetään Suomen ensimmäisenä hippinä, mikä sopii hyvin hänen kestävän rakkauden sanomaansa. Tyyliltään hän on edustanut iskelmää, poppia, rockia, folkia ja pappisuransa jälkeen gospelia.

Kuoppamäki on levyttänyt 90- ja 2000-luvullakin. Uusin levytys on vuodelta 2016 Miehen tie, joka sisältää countryrockia, aikuisrockia ja kirkkopoppia. Hän teki 50-vuotistaiteilijakiertueensa 2016, ja tänä vuonna hän on kiertänyt Suomessa Sininen ja valkoinen -teemalla.

Lauantaina 29.7. Jukka Kuoppamäki kitaroineen saapuu viihtyisälle ja kunnostetulle Sääksjärven Nuorisoseuratalolle. Kuoppamäen kuuluisa kaunis omaperäinen ääni on säilynyt ennallaan.

Tervetuloa kuuntelemaan ja nauttimaan esiintymissalin hyvästä akustiikasta! Moniko muistaa vielä, kun Kuoppamäki kiersi lavoja 1970-luvun alussa ja esiintyi myös Vimpelin Kisarannassa?

Tanssit alkavat kello 21 Jukka Ruusumaan orkesterin tahdissa. Juhlapaikalla on sisäbaari ja ulkoterassi, joiden screeneiltä voi seurata lavan tapahtumia. Alueella vain käteismaksu.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät