MAINOS

Älä virittele pihalla vaan kutsu sähkömies

Kesällä sähköä tarvitaan pihalla ja puutarhassa. Klapit tehdään koneella ja kaivossa surisee pumppu. Käsisaha ja perinteinen ruuvimeisseli jäävät liiteriin silloin, kun töihin ryhdytään tämän päivän työkaluilla.

Valitettavan usein sähkö otetaan paikalle pihan poikki vanhalla jatkojohdolla, jonka kumieriste on haurastunut ja pistotulpan juuressa pilkistävät sisäosan värilliset johtimet.

MAINOS

Löysän johtimen liitoksen tai viallisen jatkojohdon vuoksi temppuileva sähkötyökalu on huono apulainen, joka voi pudottaa tikkailta tai aiheuttaa muulla tavoin hengenvaaran.

Parempi vaihtoehto pihan jatkojohdoille on maadoitettujen vikavirtakytkimillä suojattujen pistorasioiden asennuttaminen sinne, missä sähköä tarvitaan.

Maakaapelointi grillikatokseen ja liiteriin sekä asialliset kytkennät sähkökeskuksessa parantavat pihapiirin turvallisuutta ja käyttömukavuutta ratkaisevasti.

Vain ammattilainen saa ja osaa tehdä

Sähköistyksiä ei missään tapauksessa pidä ryhtyä itse virittelemään. Jo lainkin mukaan – mutta ennen kaikkea oman turvallisuuden vuoksi – sähkökytkennät tulee aina teettää ammattilaisella.

Vain muutaman tarkoin määritellyn asian kuten sulakkeiden, lampun ja pistotulpan vaihdon sekä yksivaiheisen jatkojohdon voi tehdä itse. Sähkön aiheuttamaa vaaraa on vaikea havaita ja vahinko tulee yleensä ennalta arvaamatta.

Sähköjen tarkistuttamiseen niin kodeissa kuin kesämökeilläkin on tarvetta, sillä sähkö ei tahdo riittää edes jatkuvassa käytössä oleville laitteille. Vaikka koteja ja kesämökkejä on remontoitu paljon, sähköistys on useimmiten jätetty ennalleen.

5 vinkkiä turvalliseen sähkön käyttöön

• Pidä sähkölaitteet puhtaina, jotta jäähdytysilman kierto varmistuu

• Älä jätä sähkölaitetta käyntiin ilman valvontaa tulipalon vaaran takia

• Korjauta viallinen sähkölaite heti tai vaihda se uuteen

• Käytä jatkojohtoa vain tilapäisenä apuna ja asennuta pistorasioita tarvittaessa

• Teetä sähkötyöt aina ammattilaisella

MAINOS
Exit mobile version