tiistai 23.4.2024

Voitot kartavat lavettaria

LaVe- Pesä-Ysit 0-2 (0-6,2-3)

Naisten Superpesiksen alempi jatkosarja käynnistyi Lappajärven Veikkojen osalta jännityksellä, minkä seurauksena Lappeenrannan Pesä- Ysit sai helpontuntuisesti neljä juoksua heti kättelyssä.

Pallo ei tarttunut emäntien räpylöihin ja sisäpeli yski. Torstain Kajaani- pelin tavoin vastustajalle annettiin kahdessa ensimmäisessä vuorossa kuusi juoksua. Sitten LaVe ryhdistäytyi ulkopelissä, mutta yhdellä kolmostilanteella ei jaksoja voiteta.

Ottelu tuntui täysin edellispelin kopiolta. Tauon jälkeen Veikkojen otteet olivat huomattavasti terävämpiä myös sisäpelissä. Jokeripaidassa esiintynyt Emmi Peltola iski pallon väliin ja Janina Männikkö siirsi kotijoukkueen johtoon.

Tasoittavalla vuorollaan Lappeenranta sai juoksun kakkospesältä ohi menneellä heitolla. Piritta Kärnän kupperilla Jannika Lillunen syöksyi kotijoukkueelle tilanteeksi 2-1.

Jaksovoitto tuntui jälleen olevan lavettarilla hyppysissä. Mutta kun ne voitot karttavat Veikkoja. Viimeisen vuoron tasoittavalla Pesä-Ysit saivat lahjaksi kolmostilanteen, minkä pelinjohtaja Ville Lantta käytti hyväkseen. Merkki päälle ja yllätysotolla emäntien uinuessa tuli tasoitus.

Jatkotilanteesta näytti kolmoselle tulevan palo, mutta pallo painui heitosta katsomoon. Näin jo kolmannessa pelissä peräkkäin ainakin yksi piste karkasi jakson lopussa vastustajalle.

Uhrautuvasti pelaava Jannika Lillunen varmalla ulkopelillään ja pahoja lyöntejä onnistuneesti torjunut ja erityisesti toisella jaksolla hyvin kentälle päässyt Kaisa Jaakkola palkittiin Veikoista.

Lavettarien jatkosarjan pelit jatkuvat tiistaina Seinäjoella. Parin viikon takainen kirvelevä tappio Veikkolassa kaivertaa hampaankolossa ja sitä Veikot lähtee kuittaamaan.