1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Mikko Kanala kuritti Jymy-Jusseja

Miesten superpesis: Vimpelin Veto – Seinäjoen Jymy-Jussit 2-0 (8-3,12-7)

Mikko Kanala nousi Saarikentän kunkuksi Vimpelin Vedon ottaessa jatkosarjan ensimmäisessä ottelussaan täyden pistepotin Seinäjoen Jymy-Jusseilta.

MAINOS

Sataprosenttisesti kärkilyönneissään (16/16) onnistunut Kanala koulutti ottelussa Jymy-Jussien ulkokenttää peräti kolmen kunnarin ja neljän tavallisen juoksun arvoisesti ja ehti lisäksi kiertämään kentän kuudesti.

Hyvää tulitukea Kanalalalle tarjosivat neljä juoksua kahdeksasta kotiutuspaikastaan iskenyt Janne Mäkelä ( 5/13) sekä ottelun kaikki kolme kotiutuspaikkaansa hyödyntänyt Henri Puputti (6/8). Vedon etenijäosastolla Kanalan ohella kunnostautuivat viisi juoksua ykköskärkenä tuonut Olli Heikkala ja kolmesti kentän kiertänyt jokerietenijä Jere Saukko.

30-18 ottelun kolmostilanteet hävinneen Jymy-Jussien kotiutusvoima lepäsi lähes täysin viisi juoksua kuudesta kotiutusyrityksestään iskeneen Jukka-Pekka Vainionpään (7/9) varassa.

Hänen lisäkseen Jymy-Jusseista muiden yläpuolelle nousivat ykköskärkenä hyvin kentällemenoissaan onnistunut ja neljä juoksua tuonut Ville Viita (8/11) sekä läpilyönnillä ottelun avausjuoksun lyönyt ja kahdesti kentän kiertänyt Toni Marjamäki (5/8) ja ykköstilanteiden puruissaan hyvin onnistunut ja kaksi juoksua tuonut Juuso Myllyniemi (7/8).

Jymy-Jussit meni ensimmäisen vuoron aloittavalla 0-2 johtoon Toni Marjamäen ja Jukka-Pekka-Vainionpään lyönneillä. Vedon saatua tasoittavallaan avausjuoksunsa harhaheitolla iski Mikko Kanala kakkosrajasta pallon Savonjokeen kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti ja kun Jere Saukko löi vielä juoksun lisää siirtyi Veto 2-4 johtoon.

Lopullisesti Veto karkasi vierailtaan jakson toisen tasoittavallaan Tuomo Lönnmarkin, Janne Mäkelän ja Henri Puputin kotiutuksilla.

Henri Puputti, Tuomo Lönnmark ja Mikko Haukkala löivät Vedon toisen jakson aluksi 3-0 johtoon. Jakson lopullinen ratkaisu nähtiin toisen vuoroparin alussa Vedon tehtaillessa kuusi juoksua kaksi kertaa kunnarin arvoisesti pallon jokeen lyöneen Mikko Kanalan johdolla.

Viimeisen tasoittavalleen 12-4 tappioasemassa lähteneen Jymy-Jussien loppukiri tuotti Vedon ulkokentän pienoisella avustuksella kolme juoksua, mutta taisteluun jaksovoitosta eivät Jymy-Jussien paukut enää riittäneet.

– Olen erittäin tyytyväinen voittoon. Pystyttiin vastaamaan hyvin Jymy-Jussien vahvaan alkuun ja sen jälkeen olimme heitä pelissä valovuoden edellä. Reilussa johtoasemassa pelimme meinasi kuitenkin lopahta jolloin kaveri pääsi paineettomassa tilanteessa lätkimään juoksuja, kiteytti Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät