1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Karstulan musiikkileirin päätöskonsertti ihastutti

Karstulan kansalaisopiston järjestämä 42. musiikkiviikko sekä laululeiri 2017 saivat hienon päätöksen.

Hersyvän ihana esitys oli J.Fernandez Guantanamera, jossa Sirpa Fry ja Taru Nevavuori loistivat suorituksillaan.

Puu Soi-konserttisarja huipentui oppilaskonserttiin. Juhlassa oppilaiden lauluja ja soitto olivat upeaa kuultavaa. Soittimista mukana olivat kitara, ukulele, kantele, harppu ja piano. Illan päästöjuhla oli myös oppilaille yksi esiintymisen oppimiskokemus.

MAINOS

Opettajia leirillä oli kaikkiaan yhdeksän. Opettajat järjestivät iltamatineoita, joissa oppilailla oli mahdollisuus saada esiintymiskokemusta sekä laajan instrumenttivalikoiman ansiosta harjoitella kamarimusiikin soittamista ja esityksiä.

Oppilaita leirillä oli noin nelisenkymmentä. Tänä vuonna musiikkileirille oppilaita oli tullut ympäri Suomea, jopa Virosta asti. Oppilaista suurin osa oli ollut Karstulan musiikkileirillä aiempinakin vuosina.

Leireillä on koettu yhteenkuuluvuuden tunnetta ja jaettu kokemuksia. Myös leirin hyvä tunnelma sai kehuja oppilailta. Kurssilaiset saavat myös mukaansa aina jotain uutta pureskeltavaa kotiin viemisiksi.

Alkujaan musiikkileiriä pidettiin Keski-Suomen konservatorion kolmantena lukukautena. Karstulan kansalaisopistolla sekä leirin vastaavana 35 vuotta toiminut rehtori Pekka Knuutin mukaan uusille instrumenteille ei ole helppo löytää paikkaa.

Musiikkileirillä vakiintuneita instrumentteja ovatkin laulu, kitara, piano ja kantele.

Tanja Kyrönlahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät