0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Ankkurit avasi jatkosarjan voitolla

Miesten superpesis: Alajärven Ankkurit – Kempeleen Kiri 1-0 (10-7,5-5)

Ankkureiden ja Kempeleen Kirin kauden kolmas kohtaaminen oli yhtä tasaväkinen vääntö kuin kaksi aiempaakin Kempeleen niukkaan 1-0 voittoon päättynyttä kamppailua.

MAINOS

Kauden parasta sisäpeliä esittänyt Ankkurit kuittasi kuitenkin jatkosarjan ensimmäisessä pelissään Kempeleelle alkusarjassa kärsimänsä kirvelevät tappiot arvokkaalla kaksi pistettä tuoneella voitollaan. Täyteen pistepottiinkin olisi mahdollisuudet, mutta ote siihen lipesi toisen jakson viimeisessä vuoroparissa 5-2 johtoasemasta.

– Pelattiin hyvää sisäpeliä ja saatiin arvokkaat pisteet. Kuitenkin tästä olisi ehdottomasti pitänyt ottaa kolme pistettä. Pisteen lipeämisestä selvässä johtoasemassa otan vastuun itselleni. Siinä tuli tehtyä vääriä ratkaisua koppien pudottamisessa. Sen suhteen on kyllä peiliin katsomisen paikka, mietti Ankkureiden Matti Iivarinen.

Ottelu oli kummankin joukkueen osalta sisäpelin juhlaa Ankkureiden viedessä kolmostilanteet selvin 31-21 lukemin. Ankkureiden tähtikaartiin ottelussa nousivat kunnarin ja neljä tavallista juoksua lyönyt ja neljä juoksua tuonut Sasu Iivarinen (8/11) sekä kunnarin ja yhden tavallisen juoksun lyönyt ja kertaalleen kentän kiertänyt Rami Mäkinen (8/12).

Heidän ohellaan hyvään peliesitykseen venyivät kolme juoksua tuonut ja ykköstilanteet sataprosenttisesti purkanut Nestori Yli-Sissala ( 7/8) sekä ottelun molemmat kotiutuspaikkansa hyödyntänyt ja kahdesti kentän kiertänyt Ville Keltikangas (2/4).

Kempeleen joukkueesta muiden yläpuolelle kohosivat viisi juoksua lyönyt Ossi Meriläinen sekä neljästi kentän kiertänyt ykköskärki Jani Lassila (7/9).

Ottelun ensimmäinen jakso oli alusta loppuun tasaväkistä vääntöä Ankkureiden onnistuessa tasoittamaan Kempeleen 3-1 ja 6-3 johtoaseman. Neljännen alussa Ossi Meriläinen löi vieraat juoksun johtoasemaan, jonka jälkeen jakson lopullisen ratkaisun iski Ankkureiden Sasu Iivarinen tyhjäämällä ajolähtötilanteessa pajatson komealla kakkosrajapompullaan.

Toisella jaksolla Ankkurit karkasi 3-0 johtoon Sami Mikkolanahon, Ville Keltikankaan ja Ville Väliahon lyönneillä. Kempele kavensi toisen tasoittavallaan Jarmo Viittasen lyönnillä, mutta Rami Mäkisen kunnarin ja yhden tavallisen juoksun tuottanut läpilyönti vei Ankkurit jo 5-1 johtoasemaan.

Tulollaan ollut täysi pistepotti lipesi kuitenkin käsistä kahden viimeisen vuorparin aikana Kempeleen noustua viimeisessä sisävuorossaan 5-2 tappioasemasta tasoihin Ossi Meriläisen, Jarmo Viittasen ja Juhani Ojalan lyönneillä.

Kempeleeltä saadut kaksi pistettä nostivat Ankkurit sarjataulukossa kahden pisteen päähän viimeisellä suoran säilyjän paikalla olevasta Kempeleestä. Seuraavassa jatkosarjan ottelussaan Ankkurit kohtaa perjantaina vieraissa Pattijoen Urheilijat. Kello 18 alkava ottelu on kuultavissa suorana lähetyksenä Ankkuriradiosta, jonne linkki löytyy Ankkureiden kotisivuilta.

Sunnuntaina Ankkurit matkaa Imatran Pallo-Veikkojen vieraaksi kello 18 alkavaan otteluun ja ensi perjantaina vastaan asettuu Kitrolla klo 18 alkavassa ottelussa Oulun Lippo.

Viimeiset jatkosarjan pelinsä Ankkurit pelaa sunnuntaina 13.8. kello 17 alkaen Kankaanpään Mailaa vastaan vieraissa ja jatkosarjan päätteeksi vastaan asettuu Kitrolla torstaina 17.8. kello 17.30 alkavassa ottelussa Hyvinkään Tahko.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät