Istuta puu satavuotiaalle Suomelle

Mainos[adrotate banner="3"]

Kurejoen Puutarha juhlistaa 100 -vuotiaan Suomen itsenäisyyttä juhlapuun istutuspäivillä torstaista lauantaihin 3.-5.8.

Lehti-, havu- ja hedelmäpuista saa alennusta ja jokaiseen puuhun saa tukikepit ja sidontanauhat kaupan päälle. Istutusohjeet kuuluvat myös kauppaan.

MAINOS

Lauantaina on luvassa myös kahvi- ja mehutarjoilu kello 9-15. Jokainen juhlapuun ostaja osallistuu lahjakortin arvontaan.

– Virallinen tempauspäivä oli suositeltu vasta syyskuulle, mutta aikaistimme tapahtumaa siksi, että kaikki puut ehtisivät juurtua hyvin ennen talven tuloa, kertoo Tuula Karjanlahti Kurejoen Puutarhalta.

Juhlapuun voi rekisteröidä istutetuksi Puutarhaliiton kotisivuilla tämän vuoden aikana. Alajärvellä istutettuja puita on rekisteröity jo muutamia kappaleita.

Puu kannattaa aina valita ympäristöönsä sopivaksi. Esimerkiksi lapsille mieleisiä istutettavia puita ovat omena-, kirsikka-, luumu-, päärynä- tai kriikunapuu, joiden satoa on kiva odottaa. Pieneen pihaan ja rakennusten lähelle sopivat monet hienot pihlajalajikkeet, kuten pylväs-, tuuren-, suomen-, riippa- ja tavallinen kotipihlaja.

Havupuut puolestaan tarjoavat pitkäaikaisen ympärivuotisen suojan ja ne tuovat väriä maisemaan myös talvella.

Havupuu voi olla esimerkisi hopea-, serbian-,douglas-,siperianpihta- tai tavallinen metsäkuusi sekä sembramänty. Siperianlehtikuusi on myös kaunis keväisin heleänvihreillä neulasilla ja loistavankeltaisella syysvärillä.

Lehtipuista voidaan mainita mm. lehmus, vaahtera, pylväshaapa, purppuratuomi, pylväslehmus tai rauduskoivu.

MAINOS
Edellinen artikkeliAnkkurit avasi jatkosarjan voitolla
Seuraava artikkeliKoukuttava harrastus Zetorin kuorissa