Mestarit yhdessä -viikko käynnistyy Alajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Elokuun toisella viikolla 7.-13.8. Alajärvellä järjestetään Mestarit yhdessä -viikko. Viikon tapahtumat liittyvät Nelimarkka-museon Mestarit yhdessä – Eero ja Alvar Alajärven maisemissa -näyttelyyn ja Suomi 100 -juhlavuoden oheistapahtumiin.

Näyttely esittelee Suomen itsenäistymisen aikaa ja sotavuosien vaiheita Eero Nelimarkan ja Alvar Aallon tuotannossa. Alajärvi kuului eri vaiheissa molempien mestareiden elämään – lapsuuteen, Suomen itsenäisyyden alkuun, sotavuosiin ja vanhuuden päiviin.

MAINOS

Tiistaina 8.8. Nelimarkka-museolla juhlitaan museon syntymäpäiviä kakkukahvien ja näytelmän kera. Juhla alkaa kello 13, jonka jälkeen esitetään Eero Ojajärven käsikirjoittama teatterikappale Kaksi viisasta miestä. Esillä Mestarit yhdessä – Eero ja Alvar Alajärven maisemissa -näyttely. Juhlaan on vapaa pääsy.

Keskiviikkona 9.8. järjestetään Alajärvi-Lehtimäki -kulttuurikierros linja-autolla. Lähtö on Alajärven kirkon pihalta kello 11 ja paluu samaan paikkaan kello 17.

Reitti kulkee Nelimarkka-museolta Antti Maasalon veistosreitille, keskustan Aalto-rakennusten kautta Lehtimäen Suokonmäelle ja jatkaa Maasalon ateljeetalolle sekä Tuula Ylivinkan ja Seppo Pusan näyttelyihin.

Hinta koko kierrokselle on 30 euroa osallistujalta. Linja-autokierroksen lisäksi hintaan kuuluu näyttelyopastus ja sisäänpääsy Nelimarkka-museolla, opastus Alajärven Aalto-kohteisiin ja Lehtimäen näyttelyihin sekä keittolounas Suokonmäellä.

Ilmoittautuminen 7.8. mennessä ja lisätiedot info@nelimarkka-museo.fi, p. 06 557 2129. Torstaina 10.8. Alvar Aalto -akatemian johtaja, palkittu arkkitehti Esa Laaksonen puhuu Alvar Aallon arkkitehtuurista Alajärven kirjastolla (Kirkkotie 7) kello 18. Luennolle on vapaa pääsy.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliSointu Ketola kuvaa kännykällä taidetta
Seuraava artikkeliVesaluoma upotti Ankkurit