2.3 C
torstai 25.4.2024

Vedon runkosarjan voittohaaveille kova kolaus Joensuussa

Miesten superpesis: Joensuun Maila – Vimpelin Veto 2-0 (2-0,3-2)

Vimpelin Vedon ote runkosarjan voitosta alkaa pikku hiljaa valua käsistä Joensuun Mailan ottaessa vimpeliläisistä kauden kolmannen voittonsa.

Ottelusta saalistamansa täyden pistepotin myötä Joensuu nousi sarjakärkeen kahden pisteen erolla yhden ottelun enemmän pelanneeseen Vetoon nähden.

Kahden hyvää ulkopeliä pelanneen joukkueen väännössä kolmostilanteet jäivät vähiin Joensuun viedessä ne nimiinsä niukasti lukemin 12-10. Joensuun voiton takuumiehiksi nousivat kaksi juoksua mieheen lyöneet jokeriosaston Juha Niemi (2/7) ja Aleksi Rautiainen (4/5) sekä ensimmäisen jakson voittojuoksun lyönyt ja kertaalleen kentän kiertänyt Jonne Kemppainen (3/7).

Heidän ohellaan muiden yläpuolelle isännistä nousi kaksi juoksua tuonut Henri Litmanen (4/5).

Vedon parhaimmistoon nousivat erinomaisesti vaihtolyönneissään onnistunut Sami Haapakoski ( 7/9) sekä kertaalleen kotiutuksissaan onnistuneet Perttu Ruuska (4/7) ja Janne Mäkelä (1 /4).

– Tasaväkinen ottelu, joka ratkesi Joensuun parempaan ulkopeliin, kiteytti Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki ja oli arviossaan oikeassa, sillä Veto teki ottelun kahdeksasta kotiutusyrityksestään vain kaksi juoksua Joensuun onnistuessa yhdestätoista yrityksestään viidesti.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla kolmostilanteet merkittiin Joensuulle lukemin 7-5 Jonne Kemppaisen ja Aleksi Rautiaisen lyödessä isännille jaksovoittoon riittäneet juoksut.

Toisen jakson aluksi Veto meni 1-0 johtoon Janne Mäkelän lyönnillä. Juha Niemen iskemän Joensuun tasoitusjuoksun jälkeen Perttu Ruuska nosti kolmannen alussa Vedon1-2 johtoasemaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin kuitenkin heti perään isäntien tasoittavalla Juha Niemen lyödessä ensin tasoituksen ja Aleksi Rautiaisen heti perään ottelun voittojuoksuksi jääneen juoksun Joensuulle.

Veto kohtaa seuraavassa ottelussaan ensi sunnuntaina Saarikentällä kello 16 alkavassa ottelussa Kouvolan Pallonlyöjät. Runkosarjan päätteeksi Veto kohtaa ensi torstaina 17.8 vieraissa Sotkamon Jymyn.