1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Järvilakeuden kansalaisopistossa kattava kurssitarjotin

Lukuvuoden 2017-2018 uudet ja vanhat kurssit on laitettu pakettiin, ja opinto-ohjelma kolahtaa postilaatikoihin torstaina 17.8. Sähköistä opinto-ohjelmaa voi jo selailla opiston kotisivulla tai facebookissa. Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 21.8. aamuseitsemältä.

Nopein ja helpoin tapa on ilmoittautua kursseille opiston kotisivujen www.jarvilakeus.fi kautta, mutta myös puhelimitse tai toimistolla on mahdollisuus ilmoittautua. Erilaisia kursseja on tarjolla yli neljäsataa.

MAINOS

Lyhytkursseja lisätty

Syyslukukauden opinnot starttaavat viikolla 37, mutta jo sitä ennen on tarjolla muutama aikainen kurssi ja tilaisuus. Kansallispukujen tuuletuspäivä pidetään Evijärvellä Väinöntalon museolla keskiviikkona 6.9. kello 18. Kaapissa pölyttyvät kansallispuvut päälle ja piknikille, tarjolla on elävää musiikkia ja tarinaa kansallispukujen historiasta, lähitarkastelussa erityisesti Järviseudun puvun syntyhistoria.

Kaikki syömään gluteenitonta terveellisesti ja turvallisesti -luennolla 6.9. Kauhavan Y-kinossa kahvitellaan ja Riikka Suorajärvi-Bro kertoo keliaakikon terveellisestä ruokavaliosta. Tilaisuus on maksuton ja järjestetty yhdessä Härmän seudun keliakiayhdistyksen kanssa.

Jotta mahdollisimman moni voisi osallistua opiston toimintaan, on lyhytkurssien valikoimaa laajennettu entisestään. Etenkin terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä kursseja on runsaasti, kotitaloudessa valikoimaa löytyy pitäjäruuista baristaan ja luontoon voi lähteä opastetusti joko retkeilemään taikka tekemään metsätöitä.

Lankojen kasvivärjäyksen saloihin voi perehtyä viikonloppukurssilla Ylihärmässä Riitan lammella 8.-10.9. Luonnon helmassa keitellään lankoja kera käpyjen, sienten, lehtien tai sipulinkuorien höystämänä. Kurssi on elämys kaikille aisteille!

Viime lukuvuonna suosituksi tullutta ukulelen soittotaitoa voi syventää taikka osallistua peruskurssille. Uudella englannin kurssilla kieltä voi opiskella hauskasti ja helposti näyttelemisen avulla.

Myös koko lukuvuoden kestäviä kursseja varsinkin liikunnassa ja kädentaidoissa on tarjolla entiseen tapaan. Ensiapu- ja järjestyksenvalvojakursseja opisto voi ottaa ohjelmaan lisää myös ”lennosta”, mikäli tarvetta ilmenee.

Ilmaisia luentoja

Satavuotiaan Suomen juhlat jatkuvat myös opistossa: lukuvuoden ohjelmaan sisältyy runsaasti ilmaisia Suomen taikka oman alueemme historiaan ja perinteeseen liittyviä luentoja.

Muistamme myös vanhimpia asukkaitamme vierailemalla musiikillisissa merkeissä palvelutaloissa Aisaparin Suomi 100 -teemahankkeen rahoituksen turvin. Suomi100-vuoden hengessä tutustutaan myös erilaisiin vahvojen naisten tarinoihin tekstien ja runojen kautta, kun Evijärvellä käynnistyy lausuntaryhmä 2.9.

Mielenkiintoinen henkilöhistoriaan liittyvä luento on luvassa marraskuussa, kun toimittaja ja tietokirjailija Maarit Tyrkkö vierailee alueellamme kertomassa hyvästä ystävästään, pitkäaikaisesta maamme presidentistä Urho Kekkosesta. Kannattaa olla ajoissa asialla, sillä ilmaisillekin luennoille tulee ilmoittautua etukäteen!

Aktiivista hanketoimintaa

Aisaparin rahoittamina Leader-hankkeina jatkaa Aitio-hanke ja uutena aloittaa PaTu eli Paikallistuntijat. Kumpikin hanke toimii koko Aisaparin alueella.

Uutta kansalaisopiston toiminnassa on myös elokuva Muistoseurat, joka toteutettiin vapaaehtoisvoimin laajassa yhteistyössä.

Vipu-hankkeessa kehitetään tulevan lukuvuoden aikana opiston viestintää ja imagoa, muun muassa kotisivumme ja logomme uudistetaan. Sähköpostiosoitteemme ovatkin jo vaihtuneet, eli jatkossa sähköpostin loppuosa on syytä laittaa muotoon jarvilakeus.fi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät