-9.1 C
lauantai 20.4.2024

Veto avasi pudotuspelit voitolla

Miesten superpesiksen 1. puolivälierä: Vimpelin Veto – Kiteen Pallo 2-0 (2-0, 5-4)

Vimpelin Veto aloitti puolivälierät voitolla otteluparistaan Kiteen Pallosta. Kumpikin joukkue tarjosi Saarikentän vajaalle 1800 katsojalle tarkkaa ulkopeliä, jonka myötä sisäpelisuoritukset jäivät vaisuiksi.

Ilman kolmostilanteita ensimmäisellä jaksolla jäänyt Kitee nousi toisella jaksolla 4-0 tappioasemasta taistelemaan jaksovoitosta, mutta Veto ei ollut yllätettävissä.

Vedon voiton takuumieheksi nousivat kolme juoksua kuudesta kotiutusyrityksestään lyönyt ja kertaalleen kentän kiertänyt Janne Mäkelä ( 4/7 ) sekä kahdesti neljästä kotiutuspaikastaan onnistunut Perttu Ruuska (4/7).

Heidän ohellaan Vedon avainpelaajistoon kohosi ykköskärkenä hyvin kentällemenoissaan onnistunut ja kolme juoksua tuonut Teemu Isoketo (5/6)
Kiteen ykkönen oli sataprosenttisesti kentällemenoissaan onnistunut ja kertaalleen kentän kiertänyt Oskari Purmonen (6/6).

Hänen lisäkseen vieraiden onnistujiin kuuluivat kaksi juoksua lyönyt Ville Kotro (3/5) sekä tasaisen varmasti sekä sisällä että ulkona pelannut Sami Partanen.

Vimpeli oli sisällä läpi ottelun Kiteetä edellä vieden kolmostilanteet nimiinsä selvin 16-10 lukemin.

Kotiutusta Vimpeli pääsi yrittämään 14 kertaa Kiteen jäädessä 8 yritykseen.
Ottelun ensimmäisen jakson molemmista juoksuista vastasi Vedon Perttu Ruuska Teemu Isokedon tuodessa.

Toisen jakson alussa Veto karkasi kaksi juoksua saman lyöntivuoron aikana lyöneen Janne Mäkelän ja juoksun mieheen lyöneiden Mikko Haukkalan ja Matias Rinta-ahon toimesta 4-0 johtoon.

Kitee kuitenkin nousi kolmannen tasoittavallaan juoksun päähän Robert Tallbackan, Ville Kotron ja Jouni Mäen lyönneillä.

Ottelun voittojuoksusta vastasi neljännen alussa Janne Mäkelä, jonka lyönnillä Mikko Kanala toi lukemiksi 5-3 Vedole. Jakson loppulukemat löi neljännen tasoittavalla Ville Kotro.

– Saatiin ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan. On ihan sama millä tyylillä näitä otetetaan, sillä vain voitot lasketaan.

– Pelattiin hyvin ulkona, mutta sisällä vastustajan lukkari pääsi välillä sekoittamaan peliämme. Pelin kuva muuttuu kun mennään tiistaina ahtaalle Rantakentälle, kiteytti Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.