Etsivä Nuorisotyö ja Starttipaja Laituri pitävät huolta

Mainos[adrotate banner="3"]

Etsivä Nuorisotyö ja Starttipaja Laituri toimivat tiiviissä yhteistyössä Alajärven ja Vimpelin nuorten hyväksi.

Etsivä Nuorisotyö on toiminut jo lähes kymmenen vuoden ajan tukien 15-29 -vuotiaita nuoria muun muassa koulutus- ja työllistymisasioissa, tulevaisuuden suunnittelussa, arjenhallinnassa ja vaikkapa harrastusten löytämisessä.

MAINOS

Palvelu on vapaaehtoista ja maksutonta, hyvin matalan kynnyksen toimintaa, sanovat etsivät Kaisa Karvonen ja Mari Jokela. – Meidän juttusille voi hakeutua itse tai yhteydenotto voi tulla vanhemmilta, kavereilta tai vaikkapa koulusta.

Etsivä onkin turvallinen ja puolueeton asiantuntija, jonka puoleen voi kääntyä pienen kuin isommankin asian kanssa. – Keväällä meitä työllistivät paljon esimerkiksi yläasteikäiset, joita autoimme kesätyöpaikkojen haussa. Nyt olemme auttaneet nuoria mm. opintotukiasioissa ja asunnon etsinnässä.

Tänä vuonna etsivät ovat tavoittaneet alueella jo yli sata nuorta, mikä on selvästi enenevä määrä. Usein nuoria kohdataan elämän ja opintojen nivelvaiheessa. Osalle riittää se, että tavataan kerran ja asiat saadaan sillä eteenpäin, osan kanssa kuljetaan rinnalla pitkään.

Emme jätä nuorta yksin, vaan pyrimme löytämään myös ne jotka eivät ole minkään palvelun piirissä. Toivottavasti mahdollisimman moni ottaa rohkeasti itsekin yhteyttä, Kaisa ja Mari sanovat.

Etsivät pitävät toimistoaan Alajärvellä Nuorisovintillä, ja samassa osoitteessa on myös Starttipaja Laituri. Yhteistyö onkin tiivistä ja 2 vuoden toiminta-aikana Laituriin mukaan tulleista nuorista osa on tullut juuri etsivien kautta.

Laiturilta Anne Puskala ja Maarit Korkia-aho kertovat, että Laiturille nuori tulee kolmen kuukauden pajajaksolle, 6-10 nuorta kerrallaan. Ikähaarukka on 15-25 vuotta.

Laituri on sopiva paikka nuorelle joka on vailla opiskelu- tai työpaikkaa. Laiturilla treenataan arkea ja elämänhallintaa säännöllisine aikatauluineen. Starttivalmennuksella selkeytetään tulevaisuudensuunnitelmia ja kannustetaan oman reitin löytämiseen.

Laiturilla voikin tutustua myös harrastusmahdollisuuksiin, kokkailla, harjoitella työelämätaitoja, retkeillä ja liikkua, saada ohjausta jatko-opintojen suunnitteluun, vahvistaa sosiaalisia taitoja ja paljon muuta.

Toimintaa kehitetään ryhmän toiveiden mukaan ja jokaisen nuoren kohdalla sisältöä räätälöidään hänen tavoitteidensa mukaan.

Etsivään Nuorisotyöhön ja Starttipaja laituriin pääsee tutustumaan avoimien ovien päivänä torstaina 21.9. kello 14-17. Toiminnasta kiinnostuneet voivat koska tahansa muulloinkin olla yhteydessä työntekijöihin luottamuksella.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliPerinnejumalanpalvelus viikon kuluttua Alajärvellä
Seuraava artikkeliVeto avasi pudotuspelit voitolla