-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Vedon välieräpaikka voiton päässä

Miesten superpesiksen 2. puolivälieräottelu: Kiteen Pallo – Vimpelin Veto 1-2k ( 4-3,2-7, 1-1, 0-2)

Vimpelin Veto joutui Kiteen Palloa vastaan myös toisessa puolivälieräottelussaan tiukoille.

MAINOS

Ensimmäisen jakson niukasti voittanut Kitee pisti Vedon ahtaalle supervuorossa, mutta joutui lopulta taipumaan vierailleen kotiutuslyöntikisan jälkeen. Vedon voiton varmistaneet juoksut kotiutuskisassa löivät Henri Puputti ja Perttu Ruuska.

Neljä juoksua lyöneen Ruuskan ( 4/10) ja kakkostilanteet lähes erehtymättömästi purkaneen Puputin (9/11) lisäksi Vedon tähdistöön nousivat ottelussa kolmesti kentän kiertäneet Mikko Kanala (9/10) ja Teemu Isoketo (5/11) sekä molemmilla jaksoilla kahdesti kotiutuksessaan onnistunut Janne Mäkelä.

Kiteen Pallosta erottuivat edukseen kunnnarin tyhjään kenttään lyönyt ja kaksi juoksua tuonut Antti-Jussi Toropainen (7/9) sekä ottelun molemmat kotiutuspaikkansa hyödyntänyt ja hyvin vaihtolyönneissään onnistunut Sami Partanen (5/6).

Vaikka ottelun ratkaisu venyi kotiutuskisaan asti oli Veto sisällä isäntiään askeleen edellä vieden kolmostilanteet nimiinsä selvin 20-10 lukemin.
Kovaa vääntöä välieräpaikasta seurasi Kiteen Rantakentällä vain 568 katselijaan.

Puolivälieräsarjassa 2-0 johtoon siirtyneellä Vedolla on ensimmäinen mahdollisuus varmistaa välieräpaikkansa jo tänään keskiviikkona joukkueiden kohdatessa Saarikentällä klo 17.30 alkavassa ottelussa.

Vedon kokoonpanosta oli poissa sunnuntaina jalkansa loukannut Sami Haapakoski.

Ottelun ensimmäistä jaksoa pelattiin 0-0 lukemissa aina Kiteen kolmannen vuoroparin aloittavalle saakka, jossa isäntien juoksutehtailun aloitti Antti-Jussi Toropainen lyömällä 0-tilanteessa kakkosrajasta läpi kunnarin arvoisesti.
Kun heti perään Robert Tallbacka tarjoili Toropaiselle tuplat ja Simo Rahunen ja Sami Partanen onnistuivat kotiutuksissaan karkasi Kitee neljän juoksun johtoasemaan, joka lopulta riitti jaksovoittoon.

Toisen jakson kulminaatioksi muodostui neljännen vuoroparin alku, jossa Veto nousi 2-3 johtoasemasta 2-7 johtoon kaksi juoksua saman lyöntivuoron aikana lyöneen Perttu Ruuskan ja kertaalleen kotiutuksessaan onnistuneiden Olli Heikkalan ja Mikko Haukkalan toimesta.

Supervuoron sisältä aloittanut Veto sai ainoan juoksunsa vapaataipaleen turvin Teemu Isokedon tuomana. Tasoittavallaan Kitee tuli tasoihin Veli-Matti Sigvartin kakkosrajapompun painuessa 0-tilanteessa maisemiin kunnarin arvoisesti. Tämän jälkee Kitee pääsi yrittämään ottelun voittojuoksua, mutta Hannes Pekkisen ratkaisuyritys päätyi kopiksi Severi Lassilan räpylään.

– Tiedettiin että Kitee on kotonaan vaikea vastus. Kestimme kuitenkin paineet hyvin supervuorossa ja kotiutuslyöntikisassa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät