Aisaparin syksy alkaa kiertoajelujen merkeissä

Mainos[adrotate banner="3"]

Aisaparin toimintaa tehdään tutuksi tänä vuonna kolmella kyläkierroksella. Keväällä oltiin jo Alajärvi-Vimpeli -akselilla ja keskiviikkona syyskuun 20. päivä ovat vuorossa Evijärvi ja Lappajärvi.

Retken otsikkona on ”Iltakahville Itäkylään”. Linja-auto lähtee Evijärven S-marketin pihalta kello 17, mutta kyytiin pääsee jo Vasikka-aholta lähtien, koska auto on Pahkakankaan Liikenteeltä. Kyytille voi tulla muutoinkin pitkin matkaa, kerro ilmoittautuessasi mistä tulet.

MAINOS

S-Marketilta ajamme kohti Evijärven nuorisoseuraa, jonka jälkeen on yritysesittely BSJ Tec:llä. Siitä jatkamme Pukkilantietä kohti Lappajärveä.

Nississä pysähdymme Koskikievarin pihamaalla, josta voi myöskin tulla vielä kyytille. Lappajärveläisten hankkeiden esittely jatkuu Nissin jälkeen Itäkylässä, jossa vierailemme kylän kuntosalilla ja lopuksi päädymme Itäkylän nuorisoseuralle, jossa on iltakahvit ja vapaata jutustelua.

Retki tarjoiluineen on maksuton, ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 15.9. Päivi Kultalahdelle puh. 0400 239 359 tai paivi.kultalahti@aisapari.net.

Seuraava hankekierros on lokakuussa Lapualla.

Stundarsiin ja Söderfjärdeniin 17.9.

Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien yhteinen Kylille-hanke järjestää sunnuntaina 17.9. retken Stundarsin museo- ja käsityöläiskylän syysmarkkinoille.

Lisäksi käymme tutustumassa Söderfjärdeniin, joka on ainutlaatuinen vierailukeskus keskellä meteoriittikraatteria. Keskuksessa on myös Energiakellari ja omaa uusiutuva energiatuotantoa auringon, tuulen ja biodieselin voimalla.

Keskitetty lähtöpaikka on Seinäjoellä Päivölän Citymarketin pihalta kello 9, mutta kyydille pääsee myös reitin varrelta. Kuljetuksen hoitaa Pahkakankaan Liikenne ja reitti kulkee Evjärvi-Kortesjärvi-Kauhava-Lapua-Seinäjoki-Ylistaro-Tervajoki-Laihia-Mustasaari. Kerro ilmoittautuessasi mistä kohdin tulet kyytiin.

Pyhäaamun kahvit nautimme Söderfjärdenin Meteoriihessä ja kuulemme samalla Aktion Österbottenin esittelyn. Sen jälkeen siirrymme Stundarsin museo- ja käsityöläiskylään syysmarkkinoille, jossa jokainen voi tehdä ostoksia ja ruokailla oman valintansa mukaan.

Retken hinta on kymmenen euroa ja se kattaa matkat, opastukset ja kahvituksen. Maksu peritään linja-autossa käteisellä – ja käteistä kannattaa varata mukaan myös markkinoita varten. Ilmoittautumiset Päivi Kultalahdelle 8.9. mennessä.

MAINOS
Edellinen artikkeliSyyskuu alkaa – nyt lumoudutaan liikunnasta!
Seuraava artikkeliIsmo Ankkuri on Ankkureiden uusi pelinjohtaja