Kouvola löi välieräsarjan tasoihin

Mainos[adrotate banner="3"]

Miesten superpesiksen 2. välieräottelu Kouvolan Pallonlyöjät – Vimpelin Veto 1-0(4-4,4-3)

Toisella jaksolla jokaisesta Kouvolan juoksusta vastannut Juha Korhonen (6/10) nousi Kouvolan ja Vimpelin toisen välierätaiston ratkaisupelaajaksi.

MAINOS

Vahvalla latauksella otteluun lähtenyt Veto menetti ensimmäisen jakson alun 4-1 johtoaseman eikä toisen jakson kolme onnistunutta kotiutusta riittäneet otteluvoittoon kuskin paikalla koko jakson ajan olleiden isäntien tehtaillessa kymmenestä kotiutuspaikastaan otteluvoittoon tarvittavat neljä juoksua.

Juha Korhosen ohella Kouvolan avainpelaajistoon nousivat Vedon vaihtolyönneistä lukkaroinnillaan tehoja pois ottanut Janne Kivipelto (2/4) sekä ensimmäisellä jaksolla Kouvolan takaa-ajon kahdella kotiutuksellaan aloittanut Konsta Hyötyläinen (5/6).

Vedosta muiden yläpuolelle nousivat hyvin vaihtolyönneissään onnistunut ja kaksi juoksua tuonut Mikko Kanala (7/8) sekä neljä juoksua viidestä kotiutuspaikastaan lyönyt Janne Mäkelä. Hyvä ilta oli myös ykköskärkenä kolmesti kentän kiertäneellä Teemu Isokedolla.

Kolmostilanteet 19-12 vienyt Kouvola koki ottelun ensimmäisellä jaksolla kovia, kun joukkueen avainpelaajiin kuuluva Toni Laakso joutui siirtymään jokeripaitaan hänen loukattuaan kiinniottotilanteessa jalkansa. Jalkaansa ontunut Laakso ei kuitenkaan enää loppupelin aikana käynyt lyömässä.

Sisältä ensimmäisen jakson aloittanut Veto meni Janne Mäkelän ja Perttu Ruuskan lyönneillä 0-2 johtoon. Konsta Hyötyläisen tasoittavalla lyömän kavennusjuoksun jälkeen Veto karkasi toisen alussa kolmen juoksun johtoasemaan Janne Mäkelän ja Olli Heikkalan lyönneillä.

Kouvola kuitenkin nousi takaa-ajoasemasta tasoihin Konsta Hyötyläisen, Valtteri Luoman ja Matti Latvalan kotiutuksilla. Neljännen alussa Veto sai rakennettua kotiutustilanteet Janne Mäkelälle ja Perttu Ruuskalle, mutta jaksovoittoon tarvittava juoksu jäi tekemättä.

Ottelun kulminaatio nähtiin Kouvolan toisen vuoron aloittavalla, kun Juha Korhosen kahden palon ajolähtötilanteessa lyömä poskipallo-osuma yllätti Vedon kakkoskopparin Mikko Haukkalan kahden juoksun arvoisesti vieden isännät 2-0 johtoon. Vedon toisen jakson ensimmäinen kotiutusyritykset nähtiin vasta kolmannen vuoron tasoittavalla Perttu Ruuskan ja Janne Mäkelän kaventaessa tilanteeksi 3-2 Juha Korhosen isännille lyömän kolmannen juoksun jälkeen.

Ottelun voittojuoksu syntyi neljännen aloittavalla Juha Korhosen lyömänä. Jakson loppunumerot löi tasoittavalla Janne Mäkelä.

– Ottelun toisen jakson alussa oli iskun paikka. Sen jälkeen Korhosen epäonnistunut lyönti meni kopparista yli. Meillä oli tänään mahdollisuus voittaa peli, mutta emme siihen pystyneet. Painetilanne ja ulkopelin uudet roolit näkyivät ehkä hieman pelissämme, mutta peruspelimme toimi silti hyvin, kertasi Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Kolmesta voitosta ratkeavan ottelusarjan kolmas peli pelataan Saarikentällä ensi sunnuntaina alkaen kello 16. Ensimmäistä kertaa ottelusarja on katkolla Kouvolassa ensi tiistaina.

MAINOS
Edellinen artikkeliErityisryhmien olympialaiset käytiin loistofiiliksillä sadetta uhmaten!
Seuraava artikkeliTunnelukkojen poistaminen saa energiat virtaamaan