Vaikeasta nivelrikosta kivuttomaan elämään

Mainos[adrotate banner="3"]

Seitsemän vuotta sitten Virpi Ukkonen ajautui sairauseläkkeelle. Nyt hän uhkuu energiaa ja on uudessa työelämässä nivelrikon hoitamiseen kehitettyjen ravintotehosteiden ja luentojen parissa.

Hyvinvoinnin terapiamessuilla mm. taikamassaa ja taikahiekkaa esitteli oppimiskonsultti Kirsi Manninen. Leikkien -leluihin tutustumassa Miianella Herrala.

– Lupasin Medilifen Bengt Kevinille, että jos vielä kahden vuoden kuluttua olen kunnossa, lähden kiertämään ja puhumaan nivelrikon hoitamisesta ilman leikkauksia, QMedi Europen toimitusjohtaja Virpi Ukkonen kertoi Vimpelissä Hyvinvoinnin terapiamessuilla.

MAINOS

Virpin sairauskertomus alkaa jo teini-iästä, jolloin ensimmäiset selkävaivat ja nivelkivut ilmestyivät. Aikuisiässä kivut yltyivät ja yli 50-vuotiaaksi asti, hänellä oli kipuja selässä, jalkaterissä, nilkoissa, polvissa, ranteissa, sormissa, olkapäissä. Rustokudos hävisi luiden päältä, selkärangan välilevyt kuivuivat, nikamat painuivat yhteen.

– Kipuja ei saatu hallintaan. Söin välillä kahdeksan Panacodia päivässä plus muita särkylääkkeitä.
Virpille tehtiin 32-vuotiaana ensimmäinen välilevynpullistumaleikkaus, 40-vuotiaana ensimmäinen selän luudutusleikkaus ja 50-vuotiaana oikean polven tekonivelleikkaus.

Nivelrikkoa sairastaneen yksihuoltajan elämästä ei puuttunut haasteita. Hänellä olivat käytössä rannetuet, nilkkatuet, selkätuet, kaulatuet.

Viisikymppisenä hän sai diagnoosin: ”Erittäin nopeasti etenevä nivelrikko. Ei kuntoudu”. Niinpä hän oli yhtäkkiä työkyvyttömyyseläkeläinen, joka sai henkilökohtaisen avustajan, invalidipysäköintiluvan ja vammaiskuljetuspalvelun.

Asiat eivät kuitenkaan olleet Virpin mieleen. Ihminen, joka oli aktiivinen, tuomittiin siirtymään vähitellen pyörätuolipotilaaksi.

Virpi sai idean: hän hankkisi omaishoitajan – miehen. Hän laati ilmoituksen ja sitä kautta löytyi mies, jonka kanssa tutustuttiin ensin puhelimitse ja kirjoitellen. Lopulta Virpi kävelykeppeineen tapasi miehen, ja vuoden kuluttua mies kosi.

Kuultuaan nivelrikon vaihtoehtohoidosta Virpi hakeutui fysioterapeutti Bengt Kevinin hoitoon Medilifen klinikalle ja esitti vaatimuksen: Kahden kuukauden kuluttua kiputason pitää olla laskenut ja puolen vuoden kuluttua hänen pitää pystyä astelemaan vihille ilman kyynärsauvoja.

Häissä tanssittiin valssia ja humppaa

Funktionaalisen lääketieteen keinoin Virpin ruokavaliosta poistettiin prosessoitu ruoka, lisäaineet, gluteeni, kevyttuotteet. Tilalle tuli kasvikset, hedelmät, marjat, kala ja hyvät öljyt.

Ruuansulatusongelmiin Virpi alkoi käyttää tuotetta, joka pilkkoo ja sulattaa ruuan suolahapon.
Magneettiterapialla avattiin hiussuonisto ja tukipohjallisilla korjattiin jalkojen virheasennot. D-vitamiinitasoa alettiin nostaa. Kahdella muulla tuotteella alettiin kunnostaa niveliä.

– Kahden kuukauden hoidon jälkeen särky väheni niin, että tarvitsin enää kaksi Panacodia päivässä. Polvi kuntoutui lähes täysin ja tekonivelleikkaus peruuntui. Verenpaine ja kolestesroliarvot laskivat, ihottuma parantui ja vatsa tuli kuntoon.

Kun puoli vuotta hoidon alkamisesta oli kulunut, Virpi asteli alttarille ilman keppejä. Häissään hän tanssi valssit, humpat ja vähän twistiäkin.

– Yhtään leikkausta ei ole enää ollut enkä syö yhtäkään särkylääkettä. Palasin työkyvyttömyyseläkkeeltä takaisin työelämään. Olen ollut niin onnellinen, Virpi iloitsi.

Hän luennoi Järviseudulla seuraavan kerran hotelli Kivitipussa syyskuussa yhdessä Bengt Kevinin kanssa.

Anne Savela

MAINOS
Edellinen artikkeliKolmasosa ajaa pysähtymättä stop-merkin ohi
Seuraava artikkeliErityisryhmien olympialaiset käytiin loistofiiliksillä sadetta uhmaten!