1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Paavo Halla-aho ja Esko Perälä saateltiin eläkepäiville

Finnlamellin materiaalijohtaja Paavo Halla-aho ja kehitysjohtaja Esko Perälä saateltiin eläkepäiville perjantaina lämminhenkisessä yhteisessä juhlassa.

Lukuisten puheenvuorojen ja muistelujen lisäksi eläkejuhlassa nähtiin myös vauhdikasta ohjelmaa, jota esittivät ”Sorvankylän Kukkivat töllit”.

Juhlassa oli mukana iso joukko ystäviä saattamassa miehiä ansaituille eläkepäiville ja ehkäpä myös vähän neuvomassa, miten niitä päiviä pitäisi viettää.

MAINOS

Finnlamelli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kurkela totesi puheenvuorossaan eläköityville, miten sekä Perälän että Halla-ahon työura on ollut pitkä ja heidän toimintansa ja aktiivisuutensa on poikinut paljon hyvää kotiseudulle.

– Olette työn sankareita, jolle työ on ollut kaikki kaikessa, Kurkela kiteytti ja arveli, että siksi eläkkeelle jääminen on varmasti myös ristiriitainen tilanne.

– Teidän osuutenne työstä on nyt hoidettu, mutta olemme saaneet luvan soittaa ja pyytää apua tarvittaessa, sillä jätätte isot saappaat täytettäviksi.

Juhlassa menneitä vuosikymmeniä muisteli humoristisella tavalla molemmat miehet pitkään tuntenut Erkki Hannila. Esko Perälän kanssa yhteisiä muistoja oli kertynyt nuoruudesta armeija-aikoihin ja työhön. Paavo Halla-ahon Erkki oli oppinut tuntemaan rippikouluikäisenä.

– 20 vuotta sitten kysyin Paavolta töitä vävylleni, ja hän tarjosi niitä minullekin. Niinpä kahden viikon kuluttua siitä otin työt vastaan.

Yrityspalvelupäällikkö Jouko Etula JPYP:ltä kiteytti muistelunsa kolmeen vaiheeseen: Perälän Höyläämöön ja Finnlamellin, sekä pesäpalloon! Kaikkien näiden kolmen aihepiirin osalta Etulalla oli omakohtaiset kokemukset kerrottavaksi.

– Vastavalmistuneena rakennusinsinöörinä pääsin vuonna 1985 suunnittelijaksi Höyläämölle. Siellä opin tuntemaan niin Eskon kuin Paavonkin, joista Paavo oli ja on ilmiömäinen laskukone, Etula muisteli.

Finnlamellin osalta muistelot kiteytyivät yrityksen perustamisen vaiheisiin, jolloin Etula oli jo elinkeinoasiamiehenä ja uuden yrityksen osalta neuvotteluja käydessä kirjannut ylös yrittäjien lupauksen työllistää alkuun kymmenen henkilöä ja jatkossa enemmänkin. – Näin on myös tapahtunut, Etula totesi.

Pesäpallon osalta sekä Paavo Halla-aho että Esko Perälä saivat kiitosta merkityksestään Alajärven Ankkurien pesäpallotoiminnalle, jonka pääsponsorina Finnlamelli on ollut. Lisäksi se on työllistänyt paljon pelaajia.

– Paavo toimi myös pelinjohtajan 70 -luvulla juniorijoukkueessa ja 80 -luvulla miesten joukkueessa. Hän oli ikuinen optimisti, joka uskoi asiaan ja hänen antamansa palaute oli rakentavaa. Yksi sen aikaisen menestyksen salaisuus oli varmasti Paavon optimismi.

– Paavo ja Esko ovat tuoneet kotiseudulleen paljon työtä ja vaurautta sekä antaneet vahvan panoksen paikkakunnan pesäpallolle.

Lukuisten puheenvuorojen ohessa eläköitymisjuhlassa nähtiin myös varsin hilpeää ohjelmaa, kun Sorvankylän Kukkivat töllit esittivät Mika Kamusen johdolla reipashenkistä ohjelmaa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät