0.6 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Onnistuneet suunnistuksen SM-kisat Soinin Saunavuorella

Kilpailun tiedottaja Ismo Mäkelä ja kisat avannut kaupunginjohtaja Vesa Koivunen viihtyivät kisapaikalla.

Alajärven Ankkurien suunnistusjaosto järjesti yhdessä soinilaisten seurojen kanssa suunnistuksen sm-kisat pitkillä matkoilla. Saunavuoren maastot olivat neitseelliset suunnistusta ajatellen, sillä aiemmin alueella ei ole suunnistettu.

Tiedottaja Ismo Mäkelän mukaan kilpailijoille oli yllätyksenä maastojen korkeuserot.

MAINOS

– Saunavuoren maastossa Laasala-Jokivarren välillä on maastossa korkeuseroa aika tavalla verrattuna tyypilliseen pohjalaiseen maisemaan. Kilpailijat, joita oli lauantaina reilut 600 ja sunnuntaina yli 900, olivat tyytyväisiä suunnistusmaastoon.

Kilpailut käytiin kaksipäiväisenä. Lauantaina sarjoissa H35-70 käytiin karsinnat sunnuntaille. Sunnuntaina suoraan loppukilpailuna käytiin sarjat H75-85 ja kaikki naisten sarjat ikäluokasta 35 jatkuen aina sarjaan D85.

Kilpailunjohtajana toimi Heikki Kujanpää ja ratamestarina Timo Halla-aho. Ruokatarjoilun ja kahviopalvelun hoiti Soinin Laasalan kyläseura ja useat yhdistykset ja seurat olivat Ankkurien apuna kisajärjestelyissä.

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen avasi kisat kiitellen paikkakuntien seurojen yhteistyötä suuressa tapahtumassa. Majoitusta oli tarjolla lähiseudulta koti- ja mökkimajoituksesta hotellitasoiseen majoitukseen asti.

Saunakallion kilpailualueella järjestetään kahdet iltarastit kuntoilijoille. Iltarasti-illat ovat peräkkäiset torstai-illat 7. ja 14.9.

Kisatulokset on luettavissa Ankkurien suunnistusjaoston sivuilta.

Rami Puro

Saunavuoren maastossa kilpaili viikonlopun aikana lähes tuhat suunnistajaa.

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät