-3.7 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Oma Säästöpankki ennätyksellisen kasvun tiellä

Oma Säästöpankin puolivuotiskatsaus 2017 kertoo pankin vahvasta kasvusta. Alkuvuonna Oma Säästöpankki teki historiansa parhaan tuloksen ja liiketoimintavolyymit vahvistuivat kautta linjan. Taseen loppusumma nousi lähes 2,3 miljardiin euroon ja tulos ennen veroja oli 13,6 miljoonaa euroa.

Myös paikallisella tasolla Alajärven konttorin kehitys on ollut huikeaa, sillä ensimmäisen kuuden kuukauden aikana volyymit, jotka ovat tällä hetkellä sata miljoonaa euroa, ovat kasvaneet 23 prosenttia.

MAINOS

Oma Säästöpankin aluejohtaja ja varatoimitusjohtaja Pasi Turtio sekä palvelupäällikkö Helena Marjomäki Alajärveltä kertovat, että nyt kun Suomen talouskehitys on menossa oikeaan suuntaan ja kuluttajien luottamus on kasvussa, on hyvä aika tarjota markkinoille uusia yritysrahoituskeinoja.

– Allekirjoitimme kaksivuotisen takaussopimuksen Euroopan investointirahaston kanssa tammikuussa. Tällä sopimuksella helpotamme suomalaisten pk-yritysten luoton saantia ja kannustamme investointeihin.

– Tekemämme sopimus kattaa sadan miljoonan euron yritysluotot, joita pankki voi myöntää määrätyin kriteerein kasvuhakuisille pk-yrityksille, Turtio selventää. – Haluamme takausohjelman avulla vastata pk-yritysten investointitarpeisiin ja siten osaltamme vauhdittaa Suomen talouskasvua.

– Uutta rahoitusta tarjoamme sekä pk-yrityksen perustamisen alkuvaiheen investointeihin että nykyisten toimintojen tehostamiseen ja uusien hankkeiden toteuttamiseen.

Turtio kertoo, että Seinäjoen seudulla uuteen yritysrahoitusmahdollisuuteen on jo havahduttu hyvin ja pää on aukeamassa myös Alajärvellä, jossa yksi hanke on parhaillaan työn alla. Toteutuessaan se tarjoaa alkuvaiheessaan kymmenen uutta työpaikkaa.

– Tällaisia hankkeita toivotaan yhä lisää, ja nimenomaan myös tältä seutukunnalta, Turtio sanoo ja kiittää sitä hyvää pöhinää, joka Alajärven yrityselämässä on.

Koko pankin tasolla uutta on myös se, että huhtikuun lopussa tehtiin sopimuksen S-Pankin pk-yritys- sekä maa- ja metsätalousliiketoiminnan siirtymisestä Oma Säästöpankille 1.12. alkaen. Transaktiossa siirtyy noin 250 miljoonan euron liiketoiminta ja lähes 10000 asiakasta.

Palveluun satsataan

Oma Säästöpankki kehittää ja laajentaa palveluitaan hyödyntämällä digitaalisuuden mahdollisuuksia. Nämä palvelut asiakkaille ovat tarjolla, mutta samaan aikaan pankki jatkaa jalkautumistaan asiakkaiden luokse.

– Pankin palveluneuvojat matkustavat tapaamaan asiakkaita ja tuovat näin pankkipalvelut koteihin ja työpaikoille. Haluamme tarjota asiakkaille hyvät ja helpot palvelut ajasta ja paikasta riippumatta, Helena Marjomäki sanoo ja kertoo tämän uuden palvelun tulleen nopeasti kysytyksi.

– Palvelu on maksutonta, sillä kyseessä on nimenomaan palvelu.

Myös Oma Säästöpankissa Alajärvellä palvellaan entistä pidempään. Ovet ovat avoinna maanantaisin 9.30-18 ja tiistaista perjantaihin kello 9.30-16.30 ja lauantaisin ajanvarauksella.

– Kassapalvelut toimivat meillä joka päivä. Toimintamme kulkee sloganimme mukaan, olemme Lähellä ja Läsnä.

Vuosi 2017 on ollut ennätyksellistä kasvua myös Alajärven konttorissa, sillä ensimmäisen kuuden kuukauden volyymit ovat kasvaneet peräti 23 prosenttia. Uusia henkilö- ja yritysasiakkaita on tullut noin 200.

– Olemme saaneet toimia uusissa, remontoiduissa tiloissa, jotka ovat osoittautuneet toimiviksi ja viihtyisiksi niin asiakkaille kuin henkilökunnallekin, Marjomäki iloitsee.

– Yhteistyössä Töysän Säästöpankkisäätiön kanssa olemme järjestäneet monia tapahtumia. Remontin myötä myydyistä vanhoista kalusteista saaduilla varoilla olemme toteuttaneet virkistystä ja hankintoja paikallisiin vanhainkoteihin.

Jatkossa Oma Säästöpankilla on Alajärvellä tulossa on stand up -iltaa, yritysaamiaisia, hyvinvointi-ryhmää, käsityönharrastajien retkeä, elokuva-iltaa sekä lasten konserttia.

– Töysän Säästöpankkisäätiön Alajärven luottamushenkilöt ovat lisäksi päättäneet lahjoittaa tänä vuonna 30 kappaletta sadan euron suuruisia lahjakortteja joulun alla vähävaraisille perheille.

Alueen yhdistykset ovat löytäneet hyvin Töysän Säästöpankkisäätiön ja mahdollisuudet saada sieltä avustuksia. Alueelle on tänä vuonna jaettu tätä kautta jo 10000 euroa. Saajina ovat olleet mm. Järviseudun Omaishoitajat, Luoma-ahon kylätoimikunta, Ankkurien pesäpallo- ja suunnistusjaostot sekä Lakis Sport.

Hallitus kokoontuu kolmen kuukauden välein ja päättää avustuksista hakemusten perusteella. Hakemuksiin löytyy ohjeet kotisivujen kautta.

– Tällä hetkellä meillä on Facebookissa Oma Säästöpankin sivuilla käynnissä kilpailu, jossa voi kommentoida mihin kohderyhmiin haluaisi avustuksia jaettavan. kaikkien kommentoijien kesken arvomme lippupaketteja Niko Kivelä Stand Up -iltaan, Marjomäki kertoo.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät