0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Heikki Korkealaakso on kylätoiminnan tiennäyttäjä

Eteläpohjalaiset Kylät ry:n puheenjohtaja Heikki Korkealaakso palkittiin valtakunnallisessa Maaseutuparlamentissa Kylätoiminnan Tiennäyttäjänä.

Kylätoiminnan Tiennäyttäjäksi valitaan henkilö, joka on ollut pitkäaikaisella panoksellaan kehittämässä valtakunnallista tai paikallista kylätoimintaa ja on kylätoiminnassa erityisen ansioitunut henkilö. Kylätoiminnan tiennäyttäjiä on nimetty vuodesta 1999 lähtien.

MAINOS

Heikki Korkealaaksolle toivat tunnustuksen hänen ansionsa pitkäaikaisena maakunnallisena kylävaikuttajana ja pyyteetön työ oman kylän parissa vuosikymmenien ajan. Korkealaakso on pitkän linjan kyläkehittäjä, joka uskaltaa laittaa itsensä likoon vaikeissakin paikoissa.

Kapteeni evp. Korkealaakso on tehnyt uraauurtavaa työtä kylien hyväksi sekä omalla kotiseudullaan Kauhavalla että maakunnallisessa yhteistyössä ja verkostojen luomisessa. Hän on ollut ja on yhä edelleen kylien ja kylätoiminnan eduntekijä lukuisissa luottamustehtävissä niin kunta- kuin maakuntatasolla.

Heikki on toiminut oman kylänsä Ruotsalan kyläyhdistyksen puheenjohtajana vuosina 1999-2005 ja edelleen vuodesta 2007 alkaen, Eteläpohjalaiset Kylät ry:n hallituksessa vuodesta 2003 lähtien ja sen puheenjohtajana vuodesta 2011 lähtien.

Leader-ryhmä Aisaparin hallituksessa hän on toiminut kuusi vuotta ja ollut mukana useassa kehittämishankkeessa. Tällä hetkellä hän toimii muun muassa Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin hallinnoiman Yhteiskunnallinen yrittäjyys -hankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana ja eteläpohjalaisten Leader-ryhmien yhteisen Kylille-hankkeen ohjausryhmän jäsenenä.

Kehittämistyö Kauhavan Kehittämisyhdistyksessä on ollut merkittävää ja tämäkin työ jatkuu yhä edelleen. Heikin pyyteetön ja yhteisöllinen toiminta käy esimerkistä meille kaikille.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät