-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Capriccio ensemble juhlavuoden tunnelmissa

Alajärveläis-lehtimäkeläinen musiikkiyhdistys Capriccio ensemble ry järjestää perjantaina 29. syyskuuta kello 19 alkaen Wanhan ajan iltamat Alajärven nuorisoseuralla. Iltamissa ollaan entisajan tunnelmissa Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Ohjelmalliset Wanhan ajan iltamat alkavat näytelmällä, jossa Lehtimäen opiston opiskelijat esittävät 50-60 -lukujen muotinäytöksen. Muotinäytöksen musiikista vastaa opiston oma bändi. Tämän jälkeen Capriccio ensemble astuu lavalle ja iltamat aloitetaan A cappella -osuudella. Luvassa on sekä yksinlaulua että kuoron yhteisesityksiä.

MAINOS

– A cappella -osuuden jälkeen siirretään tuolit sivuun ja pistetään tanssiksi. Iltamissa on luvassa kappaleita koko sadan vuoden ajalta. Vanhimmat ovat kansanlauluja ja uusimmat 2000-luvulta, Leena Jaakkola kertoo.

Iltamat kestävät noin 2,5 tuntia ja sinne on pieni pääsymaksu. Tapahtuma on kaikille avoin ja ikärajaton. Alajärven nuorisoseura pitää iltamissa puffettia.

Bändin tahtiin

Musiikkiyhdistys esiintyy pääsääntöisesti omalla säestyksellään, mutta wanhan ajan iltamiin heitä tulee säestämään bändi.

Bändissä soittavat Aleksi Pihlaja, Marko Jylhä, Jarmo Isotalo sekä Virve Männikkö, joka laulaa myös yhden kappaleen haitarinsoiton lisäksi. Vierailevana solistina nähdään Jussi Kallio. Laulajista Eeva-Liisa Kolonen soittaa iltamissa koskettimia ja Leena Jaakkola koskettimia sekä huilua.
– Bändin jäsenet löytyivät tuttavapiiristä. Ydinajatuksena meillä on ollut kokoajan yhdessä tekeminen. Toiminta on pitkälti talkoovoimin toteutettua, Leena kertoo.
Ajatus wanhan ajan iltamien järjestämisestä lähti Suomi 100 -teemaa miettiessä.
– Mietimme, kuinka voisimme omalta osaltamme juhlistaa satavuotiasta Suomea. Irene Pihlajaniitty ehdotti iskelmämusiikkia ja koska siihen aikaan pidettiin iltamia, niin teema syntyi kuin itsestään. Iltamat olivat tuolloin suosittuja, sillä tansseista perittiin korkeaa huviveroa. Huvivero poistui vasta joskus 80-luvun alussa, Eeva-Liisa Kolonen kertoo.

Säännöllistä harjoittelua

Capriccio ensemble ry on vuonna 2010 perustettu musiikkiyhdistys. Viimeisen kolmen vuoden aikana kokoonpanossa ovat laulaneet Eeva-Liisa Kolonen, Leena Jaakkola, Tiia Mattinen, Irene Pihlajaniitty, Merja Hannulabacka-Mäki sekä Annukka Haapa-aho.

– Harjoittelemme säännöllisesti ja ennen esiintymisiä tiivistämme harjoittelua. Vuoden aikana järjestämme 1-3 omaa tapahtumaa ja esiinnymme saman verran muiden järjestämissä tapahtumissa ja esimerkiksi jumalanpalveluksissa, Leena Jaakkola kertoo.

Capriccio ensembleltä on tulossa vielä tänä juhlavuonna joulukonsertit, jotka järjestetään Halsuan ja Lehtimäen kirkoissa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät