0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Iloinen Lapsikuoro Alajärven koulukeskukseen

Alajärvellä kajahtaa lauantaina 7.10. kun Pohjanmaan lapsista kerätty suuri Jippii-lapsikuoro ja -orkesteri esiintyvät Ristin maa -konsertissa.

Mukana esiintymässä on myös Alajärven helluntaiseurakunnan oma lapsikuoro ja Isän Lapset -tanssiryhmä. Konsertti on osa valtakunnallista Ristin maa 2017 -konserttikiertuetta, joka starttasi Turusta tammikuun 1. päivänä.

MAINOS

Vuoden aikana järjestetään noin 150 Ristin maa -tilaisuutta eri puolilla Suomea. Kiertue on osa Suomi 100 ¬ -juhlavuoden ohjelmaa.

Alajärven koulukeskuksessa järjestettävä Jippii-konsertti on tarkoitettu koko perheelle. Tapahtuma koskettaa suomalaista sydäntä vauvasta vaariin.

Konsertin ohjelmisto koostuu uuden Ristin maa -äänitteen lauluista. Ristin maa -CD on jo kymmenes suomenkielinen lasten Jippii -äänite. Äänite koostuu pääosin uusista, ennen julkaisemattomista lauluista, joista monet ovat 15-vuotiaan Nyyti Rahkosen säveltämiä.

Lauluja ovat tehneet myös gospelsäveltäjä Lasse Heikkilä, brasilialainen muusikko Tom Serratti ja Jippii-työn koordinaattori Outi Rossi. Sovitukset ovat Jippiimission musiikkikoordinaattori Toni Mäki-Leppilammen käsialaa.

Ristin maa ¬-äänitteen tekeminen oli haastava projekti. Ison kuoron äänitykset tehtiin elokuussa Jippii-kuoron harjoitusleirillä, jonne osallistui liki 300 henkeä. Leirillä valittiin laulajat pikkukuoron äänitykseen, jonne innokkaita tulijoita olisi ollut vaikka kuinka paljon.

Pikkukuoro äänitettiin lokakuussa. Vaikka viiden päivän mittainen äänitys oli lapsille melkoinen urakka, yleensä kaikki lapset haluavat tulla laulamaan seuraavallekin levylle! Uuden äänitteen solisteina laulavat Olivia Rydenfelt, Jadelin Heikkilä, Pihla Laamanen, Neea Hakala, Nyyti Rahkonen sekä suomalaisten rakastama gospelmuusikko Pekka Simojoki.

Jippii-laulut leviävät maailmalla hämmästyttävästi

Jippii-lauluissa soi iloisesti sanoma rakastavasta Taivaan Isästä ja lähetysajatus. Jippii-laulajat ovat vuosien aikana osoittaneet elämällään todeksi laulujensa sanoman. Alun perin suomalaisille lapsille tehdyt suomenkieliset Jippii-laulut ovat levinneet hämmästyttäen lauluntekijätkin.

Vaikka laulujen kääntämistä ei koskaan suunniteltu, laulut ovat levinneet eri puolille maailmaa. Niitä lauletaan nenetsin kielellä Pohjois-Siperiassa, missä pakkasta saattaa olla -50C ja Turkmenistanissa, missä lämpö kipuaa +50C asteeseen. Lapset laulavat niitä maailman korkeimman vuoren Mt. Everestin juurella Nepalissa, ja ne raikuvat merenpinnan alapuolella Israelissa.

Valmiita Jippii-äänitteitä on tehty jo 48 kappaletta 27 kielellä, ja lauluja käännetään noin sadalle kielelle. Viime vuoden aikana Jippii-äänitteet ovat valmistuneet armeniaksi, venäjäksi, mokshaksi ja japaniksi. Suomalaisia Jippii-lauluja käännetään parhaillaan muun muassa hindiksi ja tamiliksi, kichwan kielelle Ecuadorin viidakossa ja kazakin kielelle Brasiliassa.

Parin seuraavan vuoden aikana on suunnitelmissa äänittää lauluja muun muassa ranskaksi, cebuenoksi, portugaliksi, espanjaksi ja saksaksi. Kussakin maassa laulut äänitetään paikallisten lasten kanssa.

Jippii-kuoroja onkin syntynyt Suomen lisäksi Viroon, Liettuaan, Venäjälle, Albaniaan, Armeniaan, Georgiaan, Nepaliin, Brasiliaan, Madagaskarille, Intiaan, Japaniin ja Laosiin. Jippii-työ on kussakin seurakunnassa ja maassa itsenäistä. Jippiimissio ry koordinoi työtä tuottaen materiaalia kuorojen käyttöön.

Ristin maa -konsertissa mukana alajärveläisiä lapsia

Alajärven helluntaiseurakunnassa starttasi elokuussa pitkän tauon jälkeen lapsikuoro. Yli 50 3-12-vuotiasta lasta on kokoontunut keskiviikkoisin harjoittelemaan Isän tähdet -nimiseen kuoroon.

Nyt nämä innokkaat laulajat odottavat jo kovasti lokakuista konserttia koulukeskuksessa. Luvassa on ainakin kaikille tuttu Finlandia lasten laulamana sekä Isän Tähdet -kuoron lempilaulu Jippii.

Alajärven koulukeskuksessa lauantaina 7.10. kello 17 järjestettävään Ristin maa -konserttiin on vapaa pääsy. Tervetuloa mukaan koko perheen voimin juhlistaman 100-vuotiasta Suomea ja kuuntelemaan yli 100 henkistä lapsikuoroa. Tilaisuuden päätteeksi on kakkukahvit.

Lisätietoja www.jippiimissio.fi , facebook.com/jippiimissio, facebook.com/ristin maa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät