-11.3 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Jarkko Pokela palautti naisten pesisvaltikan Tampereelle

Tamperelaisen Manse PP 23 vuoden jälkeen pesäpallon naisten Suomen mestariksi johdattaneen Jarkko Pokelan juuret ovat vahvasti Alajärvellä. Kurejoen kylässä aikuiseksi varttuneella Pokelalla ei ole takanaan pelaajataustaa sarjatasolta ja pelinjohtajaurakin alkoi puolivahingossa.

– Taisi olla vuosi 2003 , kun Alajärven Ankkureiden naisten maakuntasarjajoukkueella oli alkamassa harjoituspeli, mutta joukkueelta puuttui pelinjohtaja. Satuin istumaan silloin katsomossa ja joukkue sai minut houkuteltua pelinjohtotehtäviin kyseiseen otteluun.

– Sen jälkeen johdin joukkueen peliä koko kesän ja seuraavankin kauden kunnes vuonna 2005 nousimme Suomensarjaan, muistelee Pokela pelinjohtajauransa alkuvuosia.

MAINOS

Ankkureiden naisten pudottua Suomensarjasta vuonna 2008 Pokela suuntasi Ylihärmän Pesis-Junkkareihin, jossa hän toimi aluksi seuran B-tyttöjen pelinjohtajana ja Tero Tuomelan aisaparina naisten superpesisjoukkueessa.

Tuomelan siirryttyä muualle otti Pokela seuraavalla kaudella päävastuun Pesis-Junkkareiden pelinjohdosta pitäen joukkueensa superpesiksessä karsintojen kautta.

Ylihärmän vuosien jälkeen Pokela siirtyi Raumalle vuonna 2010, jossa hän toimi aluksi Rauman Feran junioripäällikkönä kunnes päätyi keväällä 2012 Rauman Lukon naisten superpesisjoukkueen pelinjohtajan paikalta jo ennen kauden alkua lähtöpassit saaneen Kari Löytökorven korvaajaksi.

Pokelan debyttikausi Lukon peräsimessä sujui hyvin, sillä Lukko pisti puolivälierissä Suomen mestaruuden kauden päätteksi varmistaneen Lapuan Virkiän ahtalle.

– Voitimme ottelusarjan kaksi ensimmäistä peliä, mutta hävisimme lopulta loput kolme. Vaikka välieräpaikka jäi voiton päähän niin kolmannesta ottelusta lähtien Virkiä ei antanut meille mitään mahdollisuuksia taistella voitosta, muistelee Pokela.

Kesällä 2013 Pokela jätti monen yllätykseksi Lukon pelinjohtajan viuhkan.

– Tuli erimielisyyksiä seurajohdon kanssa, jonka takia päätin siirtyä muualle, avaa Pokela Raumalta lähtönsä syitä.

Ylihärmän ja Rauman vuosina Pokela opiskeli tiukasti myös pesisvalmennusta suorittaen lajivalmentajan tutkinnon Varalan Urheiluopistossa.

Raumalta Pokela siirtyi Ulvilan Pesä-Veikkojen junioripäälliköksi ja sieltä vuonna 2015 Hämeenkyrön Räpsän superpesisjoukkueen pelinjohtajan Juha Antikaisen aisapariksi vastaten sen ohella myös seuran junioritoiminnasta.

Kaudella 2016 Pokela aloitti Manse PP:n ykköspelinjohtajana ja ura huipentui lopulta kaudella 2017 saavutettuun pelinjohtajauran ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

Jarkko Pokela on Pekka Peltomäen ja Risto Ojanperän jälkeen kolmas alajärveläsisyntyinen Suomen mestaruuteen yltänyt pelinjohtaja. Pokela toimi kaudella 2017 myös Lännen pelinjohtajana naisten Itä-Länsi-ottelussa.

Manse PP:n mestaruuden taustalla Pokela näkee kovan taustatyön.

– Tukitoimet ja valmennus on viimeisen päälle kunnossa. Sydneyn ja Ateenan olympialaisissa sekä EM-ja MM-tasolla seitsen- ja viisiottelussa Suomea edustanut Tiia Hautala on tuonut uusia juttuja fysiikkavalmennukseen ja Varalan Urheiluopisto on toiminut erinomaisena harjoitus-ja testauspaikkana.

Lisäksi joukkueen sponsoreiden hankkimisessa ja markkinoinnissa on seuran puheenjohtaja Juha Antikainen tehnyt todella hyvää työtä, kehuu Pokela.

Pokela jatkaa myös ensi kaudella Manse PP:n pelinjohtajana.

– Naispesiksessä tapahtui tällä kaudella tietynlainen murros, kun kestofinalistit Lapuan Virkiä ja Jyväskylän Kiri eivät enää olleet mukana loppuottelusarjassa. Uusien joukkueiden tulo naispesiksen huipulle tuo lisää mielenkiintoa lajiin, tiivistää Pokela.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät