-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Hankekierroksella tietoa tutusta alueesta

Linja-autossa oli tunnelmaa, kuin Aisapari järjesti hankekierroksen Evijärven ja Lappajärven alueille 20. syyskuuta. Retki Itäkylään iltakahville kiinnosti, autossa oli vain yksi vapaa istumapaikka.

Ensimmäiset retkeläiset nousivat kyytiin Vasikka-aholta ja matkan varrelta kyytiläisiä tuli lisää.

MAINOS

Matkan aikana kehittämissuunnittelija Päivi Kultalahti kertoi Aisaparin toiminnasta sekä Evijärven ja Lappajärven alueella rahoitetuista hankkeista. Kestävät kylät -hankkeesta kertoi hankevetäjä Aana Vainio. Maahanmuuttajien kotoutuminen eli MaaKoto-hankkeen hankevetäjä Aino Alppinen kertoi omasta hankkeestaan ja hankkeessa tehdyistä toimenpiteistä.

Ensimmäisessä vierailukohteessa Jokikylässä BSJ Tec Oy:ssä. Yrittäjä Börje Strömsund esitteli yrityksen toimintaa. Yrityksen toinen osakas Jari Strömsund oli työmatkalla.

BSJ Tec Oy:n toimialana on nostolaitteiden tarkastus, korjaus ja huolto.

– Nosturit on tarkastettava vuosittain ja kymmenen vuoden käytön jälkeen ne on hajotettava, kertoi Börje Strömsund.

Yrityksen uudessa hallissa on toiminnalle hyvät ja riittävän korkeat tilat, ja varustuksena tarpeeksi järeä hallinosturi.

Itäkylän kuntosali on ahkerassa käytössä, kertoi Esa Takala.

Itäkylässä, Rantakankaan koulun yhteydessä oleva kuntosali oli seuraava vierailukohde. Hankkeen etenemisestä ja kuntosalin toiminnasta kertoivat Esa Takala ja Reijo Hilli. Itäkyläiset ovat olleet tyytyväisiä kuntosaliin ja käyttäjiä on myös lähikylistä. Kuntosali tuo lisävirikkeen liikuntaharrastuksiin ja luo uusia sosiaalisia kontakteja eri-ikäisten ihmisten välillä. Käyttäjät maksavati kuntosalin käytöstä vuosimaksun.

Iltakahvit juotiin Itäkylän Nuorisoseuralla. Nuorisoseuralla on tehty mittava remontti ja tilat ovat nyt hyvässä kunnossa. Parhaillaan kunnostetaan keittiötä ajanmukaisesi. Eteistilassa laitosmallinen astianpesukone ja muita laitteita odotti paikalleen asentamista.

Retkeläisille maistui kahvi Itäkylän Nuorisoseuralla. Yhdistyksen sihteeri Raili Murtoniemi – Rantakangas (vas.) esitteli nuorisoseuran toimintaa.

Itäkylän nuorisoseuran toimintaa esitteli yhdistyksen sihteeri Raili Murtoniemi-Rantakangas.
Itäkylän Nuorisoseuran komeassa salissa Kimmo Siukola kertoi, millaisia elämää helpottavia mobiilisovelluksia voidaan kehittää.

Esimerkkinä hän esitteli Evijärven palvelut mobiiliin -hankkeessa kehittämäänsä Evijärvi-mobiilisovellusta eli applikaatiota. Siukola on kehittänyt applikaatiota, jossa älypuhelimen tai tabletti-tietokoneen kautta saa kattavasti tietoa Evijärvellä tarjolla olevista palveluista.

Paluumatkalla Evijärven Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jani Takamaa kertoi yrittäjäyhdistyksen hallinnoimasta Elinvoimainen Evijärvi -hankkeesta ja hankkeen kuulumisista.

Retkeläiset kiittelivät mukavaa iltakahvireissua. Monesta suusta todettiin, että aina virkistyy ja saa uutta tietoa, kunhan vain osallistuu ja lähtee mukaan. Retki oli lähimatkailua parhaimmillaan.

Vastaava Lapuan hankekierros järjestetään 28. lokakuuta päiväretkenä. Monet Evijärven ja Lappajärven hankekierrokselle osallistuneet olivat kiinnostuneita osallistumaan myös tuolle retkelle. Tarkempi ohjelma ja aikataulu Lapuan retkestä ilmoitetaan myöhemmin.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät