1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Soinissa vanhustenviikkoon satsataan

Vanhustenviikkoa vietetään perinteisesti lokakuun alussa. Tämän vuoden teemana on Ikäpolvet yhdessä – juurensa tuntien, toisiaan tukien.

Vanhustenviikkoon on tänä syksynä Soinissa saatu kasaan monipuolinen ohjelma yhteistyöllä eri toimijoiden kesken.

MAINOS

Viikon ohjelmaa ovat järjestämässä Soinin kunnan eri sektorit, kuten liikuntapalvelut, nuorisopalvelut, päiväkoti ja kirjasto.

Lisäksi järjestelyissä ovat mukana Seurakunta, Kuusiolinna Terveys Oy, Eläkeliitto, MLL, 4H-yhdistys ja SPR:n ystäväkerho.

Vanhustenviikon maanantaina 2.10. Soinin seurakunta järjestää retken Seinäjoelle. Matkalla ruokaillaan yhdessä ja oppaan johdolla on luvassa kiertoajelua. Käydään mm. Lakeuden ristissä, kirjastossa sekä Törnävän kirkossa ja hieman on aikaa ostoksillekin. Ruokailun jokainen kustantaa itse.

Päiväpiiriläisille matka on ilmainen, muilta 20 euroa kyydistä ja vitonen opastuksesta. Lisätietoa saa Katriinalta numerosta 040 547 5460.

Päiväkodin väki vierailee asumispalveluyksikkö Kotivaarassa samana päivänä kello 10. Ohjelmassa on laulutervehdys sekä lapsien omatekoiset tuomiset vanhainkodin asukkaille.

Asumispalveluyksikkö Kotivaarassa näytetään myös Soini-Seuran tuottamat elokuvat vuosilta 1957 ja 1958.

Tiistaina 3.10. Eläkeliiton kuntosali- ja uimavuoro on kello 10-11.45. Kuntosalilla on tarjolla opastusta laitteiden käyttöön. Kaikki eläkeläiset ovat tervetulleita tutustumaan kuntosaliharjoitteluun. Lisätietoa saa Jannelta numerosta 040 079 0643.

Yhtenäiskoululla on tiistaina tasapainorata, jota isovanhemmat ja muut ikäihmiset pääsevät kokeilemaan. Rata avoinna kello 13-15. Lisäksi annetaan vinkkejä kuinka tasapainoa voi kotona harjoittaa yksinkertaisilla välineillä tai jopa ilman välineitä. Kaikkien kävijöiden kesken arvotaan palkintoja!

Keskiviikkona 4.10. Päiväkodin väki kutsuu vanhuksia tutustumaan toimintaansa ja viettämään aamupäivää lasten kanssa kello 9.30 alkaen. Ohjelmassa on laululeikkejä, askartelua sekä lounas. Ruokailun takia ilmoittautumiset maanantaihin 2.10. mennessä Ainolle p. 044 550 2328.

Torstaina 5.10. Seurakuntakodilla on myyjäiset kello 10-12. Lihakeittoa voi ostaa omiin astioihin tai syödä lounaan paikan päällä. Myynnissä on myös arpoja ja leivonnaisia. Myyjäisten tuotto käytetään diakoniatyön hyväksi.

MLL:n perhekahvila nuorisotiloilla kello 10-12.30 pidetään avoimet ovet isovanhemmille sekä kaikille muillekin mummoille ja papoille. Tarjolla on myös lounasta!

SPR:n ystäväkerho kokoontuu nuorisotiloilla kello 13-15. Kirjasto järjestää Lukuhetken palvelutalon asukkaille kello 12-14. Lukuhetkessä luetaan Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajaa kahvittelun merkeissä. Samalla reissulla pääsee tutustumaan Asta Ollikaisen huovutustöihin.

Kyytiä tarvitsevat voisivat olla yhteydessä kirjastoon 06 2412 2633 keskiviikkoon 4.10. kello 15 mennessä. Lisäksi vanhustenviikolla kirjastossa on esillä äänikirjoja, isotekstisiä kirjoja ja muuta aiheeseen liittyvää kirjallisuutta.

Kello 17-20 edelleen torstaina 5.10. Nuorisotiloilla voit haastaa isovanhempasi tai vaikka naapurin mummon tai vaarin biljardi- tai pleikkaripeliin.

Tasatunnein (kello 17,18 ja 19) on Soini-elokuvan näytökset. Näytöksissä Soini-Seuran tuottamat ”Koululaisten kevätjuhla” vuodelta 1957 sekä ”Isäntä ja emäntäpäivät Soinissa” vuodelta 1958. Kahvitarjoilu ja vapaa pääsy kaikille.

Perjantana 6.10. Eläkeliiton kuntosali- ja uimavuoro on kello 10-11.45. Kyseessä on omatoiminen vuoro mukavassa porukassa.

Lauantaina 7.10. kello 13 Asumispalveluyksikkö Kotivaarassa kuullaan Tiia ja Topi Vuorisen musiikkiesityksiä.

Sunnuntaina 8.10. kello 10 on vuorossa Seurakunnan ja eläkeliiton järjestämä vanhemman väen kirkkopyhä, sisältäen messun (ehtoollisjumalanpalvelus) jonka jälkeen ruokailu.

Ruokailun loppupuolella näytetään Soini-Seuran tuottamat Soini-elokuvat. Kyytejä voi kysellä diakoniakylätoimikuntien vastuuhenkilöiltä, joista kirkollisissa ilmoituksissa tarkempaa tietoa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät