Soinin terveysasemalla juhlistettiin vuosikymmeniä

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin terveysasema on toiminut nykyisellä paikallaan 30 vuotta. Vuonna 1987 terveysasema siirtyi nykyiseen paikkaan Ähtärintielle kunnantalon toisesta rakennuksesta Multiantieltä. Terveysasemalla tarjottiin vuosikymmenten kunniaksi täytekakkukahvit viime torstaina.

Vuosikymmenten aikana terveysasema on toiminut usean hallinnon alla. Aluksi kuuluttiin Ähtärinjärven kansanterveystyön kuntainliittoon. Nimi muuttui myöhemmin Ähtärinjärven kansanterveystyön kuntayhtymäksi.

MAINOS

Kuusiokuntien terveyskuntayhtymän alla toimittiin vuodet 2006-2008. Järvi-Pohjanmaa -yhteistyön aktiiviaikana kuuluttiin Järvi-Pohjanmaan perusturvan alaisuuteen vuodet 2009-2016. Kuluvan vuoden alusta Kuusiolinna Terveys Oy 2017 hallinnoi terveyspuolen sektoria.

Koko nykyisen terveysaseman olemassaolon ajan rakennuksessa ovat työskennelleet laitoshuoltaja Seija Niemi sekä sairaanhoitajat Marja Leppälä ja Seija-Riitta Kukkola.

– Rakennus on palvellut vuosikymmenten saatossa hyvin. Tilat ovat tehokkaassa käytössä ja huolto toimii hyvin. Viime vuosina sosiaalipuolen työntekijäjoukko on lisääntynyt asemalla.

– Kuusiolinna Terveys Oy:n alaisuudessa tutkimuslaitteita on tullut lisää tänä vuonna. Esimerkiksi Holter eli sydänfilmin vuorokausiseuranta ja uniapnealaite lainataan tarvittaessa potilaan kotiin, kertoo palveluvastaava sairaanhoitaja Leppälä.

Lääkäri on terveysasemalla viitenä päivänä viikossa. Puoli päivää on varattu työterveyspuoleen. Fysioterapiapuolella on apuvälinetarjontaa sairaalasängystä wc-korokkeisiin. Vanhustenviikolla fysioterapeutti Katri Leppäkangas on ohjaamassa ikäihmisiä tasapainoasioissa.

Seija Niemi ja puhdistuspalvelun esimies Mirja Ojala kertovat pintojen huollosta.

– Vahattavat alkuperäiset linoleumlattiat teettävät töitä nykyisiä materiaaleja enemmän. Huoltotoimet pitää ajoittaa aukioloaikojen ulkopuolelle, että huolto onnistuu.

– Meillä on kyllä näppärät, pienet koneet. Näillä on pärjätty varsin hyvin. Samoin kiinteistöhuolto kunnan henkilöstön kanssa on toiminut mukavasti, kehuvat laitoshuoltajat.


Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliB-tytöt aloittivat kautensa
Seuraava artikkeliAlajärven syöpäosaston kuntosalikurssille on tervetullut ihan jokainen